Om de zăpadă gigantic, la Serbările Zăpezii din Comandău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de zăpada de şase metri a fost vedeta celei de-a opta ediţii a Serbărilor Zăpezii, care au atras un număr mare de turişti veniţi să se dea cu sania sau cu schiurile.

Ridicat chiar lângă pârtia de schi, uriaşul de zăpadă le-a urat „Bun venit!" tuturor celor care au trecut pe lângă el. Şi ca să aibă mai multă culoare, a fost gătit de localnici cu o eşarfă roşie, nasturi şi nas din lemn şi un bidon mare din plastic, de culoare verde, numai bun să-l facă şi mai simpatic pe zâmbăreţul îngheţat.

Omul de zăpadă nu poate lipsi de la Serbările Zăpezii. Timp de o săptămână, au fost 20 de angajaţi care au lucrat la el, au adunat zăpada, au bătătorit-o şi au reuşit să îl ridice aşa înalt", a spus primarul Kocsis Bela.

Distracţie pe cinste

Pe lângă gazda din zăpadă, turiştii au venit la Comandău pentru distracţie şi pentru a se bucura de stratul consistent de nea, care măsura 50 de centimetri. Pârtia a fost, aşadar, numai bună pentru concursurile de săniuş şi schi la care s-au înscris câteva zeci de participanţi, dar şi pentru cei care au ales să se dea numai cu punga.

George Radu, din Braşov, a venit la Comandău cu prietenii, pentru a schia. „Este foarte frumos aici. Îmi place natura şi bineînţeles am venit pentru distracţie", a spus el.

Serbările Zăpezii s-au încheiat aseară cu o coborâre cu făclii până la focul de tabără aprins de copii, respectiv cu un bal stradal la care s-a servit vin fiert, în jurul focului.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite