O contabilă din Braşov a fost trimisă în judecată pentru fraudă cu fonduri europene. Femeia este la al doilea dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpaţii au folosit acte false pentru a obţine banii.
Inculpaţii au folosit acte false pentru a obţine banii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a Mirelei Şerb alături de alţi doi complici şi o firmă, după ce inculpaţii aum folosit acte false pentru obţinerea de fonduri europene.

Mirela Şerb, contabilă la SC INEX STYLE SRL Braşov este acuzată de  complicitate la tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene,  complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată;

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În cursul anului 2009, între SC FAMELIS SRL Tecuci, în calitate de beneficiar şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Constanţa, în calitate de Autoritate Contractantă, a fost încheiat contractul de finanţare având ca obiect punerea în practică a proiectului intitulat “Adăpost pentru îngrăşarea suinelor în localitatea Ţepu, judeţul Galaţi”.
 

În contextul derulării acestui proiect, la data de 20 martie 2012, inculpatul Petculescu Victor, administrator al SC FAMELIS SRL, în scopul autorizării la plată a unui avans în sumă de 1.000.535 lei, reprezentând 50% din valoarea ajutorului financiar nerambursabil acordat în cadrul proiectului, a depus la Oficiul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Galaţi un înscris falsificat intitulat „Scrisoare de garanţie bancară pentru restituire a avansului acordat pentru proiecte finanţate în cadrul PNDR” având antetul unei unităţi bancare din Braşov.
Acest înscris a fost falsificat de inculpata Şerb Mirela şi care l-a pus la dispoziţia inculpatului Petculescu Victor. În demersul său, Petculescu Victor a fost ajutat şi de inculpatul Radu Marian care a intermediat relaţia sa cu Şerb Mirela. Având în vedere că reprezentanţii din cadrul Autorităţii Contractante au remarcat existenţa acestui înscris falsificat, suma solicitată cu titlu de avans nu a mai fost acordată“, se arată în rechizitoriu.

Inculpaţii Şerb Mirela şi Radu Marian au mai fost trimişi în judecată pentru fapte similare, respectiv pentru procurarea şi punerea la dispoziţie a aceluiaşi tip de înscris falsificat în scopul fraudării fondurilor europene). Până în acest moment, instanţele de judecată nu au pronunţat vreo soluţie.


 

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite