Fraude pe bandă rulantă cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi braşoveni sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie după ce au folosit acte false pentru a obţine bani europeni în mod ilegal.

În rechizitoriul întocmit, procurorii se arată că: „În cursul anului 2011, inculpata Şerb Mirela, consultant pentru proiecte cu finanţare din fonduri europene, a falsificat şi a pus la dispoziţia numitului Ştefănoiu Luca o scrisoare bancară de garanţie, în scopul de a-l ajuta pe acesta să obţină suma de 1.402.500 lei, reprezentând avansul acordat în cadrul unui proiect finanţat în cadrul Programului F.E.A.D.R. Acest document a fost depus de către numitul Ştefănoiu Luca la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit – Centrul Regional 4 Sud – Vest Oltenia, însă banii nu au fost acordaţi deoarece reprezentanţii A.P.D.R.P. au sesizat aceste nereguli. În demersul său, Ştefănoiu Luca a fost ajutat şi de inculpatul Radu Marian care a intermediat atât relaţia sa cu inculpata Şerb Mirela cât şi transmiterea înscrisului falsificat“.
 

 Mirela Şerb este acuzată de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, în forma tentativei, complicitate la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în forma tentative şi fals material în înscrisuri oficiale.

Radu Marian este acuzat de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor, în forma tentativei, complicitate la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în forma tentative şi -complicitate la infracţiunea de uz de fals.

Inculpaţii Şerb Mirela şi Radu Marian au mai fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte similare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite