Muncitorii din Sânpetru au găsit încă trei bombe neexplodate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte trei bombe neexplodate din cel de-al doilea război mondial au fost descoperite, miercuri, de muncitorii care lucrau la canalizarea care va deservi un cămin pentru persoane vârstnice din localitatea Sânpetru, judeţul Braşov.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a fost anunţat, miercuri, în jurul orei 09.00, prin serviciul de urgenţă 112, că pe terenul unde se construieşte canalizarea care va deservi un cămin de bătrâni au mai fost găsite trei poiectile neexplodate folosite pentru aruncătoare de calibrul 82 de milimetri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, este posibil să se mai găsească şi alte bombe şi chiar să existe în zonă o mină sau un depozit de muniţie din cel de-al doilea război mondial.

Au fost luate măsuri speciale, pentru că aceste bombe explozive sunt foarte periculoase, în principal pentru muncitorii care lucrează acolo. A fost instruit tot personalul de pe şantier asupra modului cum să acţioneze.

O persoană a fost desemnată să supravegheze în permanenţă aproape de cuva excavatorului, iar dacă se identifică obiecte metalice să se sape din aproape în aproape cu lopăţica. Există şi un detector de metale care este folosit în acest scop", a spus Sfreja.

În cursul zilelor trecute, pe acelaşi teren, au fost găsite nouă bombe neexplodate din cel de-al doilea război mondial, în total fiind descoperite 12 bombe.

Cele 12 bombe găsite până în prezent se aflau în câmp deschis pe o rază de aproximativ 80 de metri, la o distanţă destul de mică una de alta, ceea ce indică faptul că ar fi posibil să se descopere o mină sau un depozit de muniţie.

Proiectilele au fost ridicate de pirotehnişti în vederea depozitării în siguranţă şi a distrugerii acestora. Bombele sunt foarte periculoase, în cazul în care ar fi fost declanşate, acestea putând provoca pagube materiale şi umane pe o rază de circa 800 de metri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite