Medicul Doru Bertea s-a sinucis. Era în arest la domiciliu pentru că a furnizat materiale la suprapreţ spitalelor Covid din Braşov şi Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Covid din Braşov Foto Ioan Buciumar
Spitalul Covid din Braşov Foto Ioan Buciumar

Aflat în arest la domiciliu în urma anchetei în care era suspectat că a furnizat materiale la suprapreţ spitalelor covid din Braşov şi Odorheiu Secuiesc, omul de afaceri Doru Bertea s-a spânzurat în a doua zi de Paşte

Omul de afaceri Doru Bertea, cel care ar fi furnizat, potrivit procurorilor DNA, materiale necesare în perioada de pandemie către Spitalul de Boli Infecţioase, la preţuri mult mai mari decât cele de pe piaţă, s-a spânzurat în seara zilei de luni, în propria locuinţă. Doru Bertea era un cunoscut medic stomatolog şi era cercetat în două dosare de către procurorii DNA, pentru dare de mită. În urma unei decizii a instanţei, antreprenorul era în arest la domiciliu. 

Procurorii DNA au anchetat achiziţiile de echipament medical realizate în spitalele COVID din Odorheiu Secuiesc şi Braşov. Doru Bertea şi ceilalţi implicaţi în dosar au fost la un pas să scape, după ce fostul şef al Biroului Operaţiuni Speciale Braşov le oferea acestora toate informaţiile din dosar care ajungeau pe biroul său, pe măsură ce subordonaţii săi avansau cu ancheta. Emanoil Mirică – între timp şi el reţinut de anchetatori – îi pregătea câte o informare lui Doru Bertea înaintea fiecărei întâlniri pe care o aveau cei doi. 

Potrivit procurorilor, firma lui Doru Bertea „a furnizat Spitalului de Boli Infecţioase Braşov un robot de purificare a aerului, pe preţ supraevaluat, exagerat, achiziţionat la un preţ decent de la societatea Liamed”. Robotul de purificare a aerului care ar fi trebuit să facă dezinfecţia cu ultraviolete a mediului nici măcar nu a fost utilizat în spital, deoarece nu corespundea datelor tehnice ale unităţii medicale. După ce a aflat de la Emanoil Mirică despre anchetă, Doru Bertea a încercat să rupă orice legătură între el şi fostul consilier judeţean Andrei Kadas, în speranţa că ancheta nu va ajunge la stomatolog. 

Potrivit unor surse judiciare, suspecţii nu aveau încredere unii în alţii, astfel că Doru Bertea ar fi încheiat un înscris prin care Andrei Kadas şi Marius Cristian Popa să recunoască faptul că au primit de la primul suma de 25.000 de euro. Mai întâi, Doru Bertea le-ar fi oferit lui Kadas şi lui Popa câte 5.000 de euro, iar, în 21 septembrie, i-ar fi oferit lui Marius Cristian Popa şi ceilalţi 15.000 de euro, conform înţelegerii iniţiale dintre cei trei. 

Vă mai recomandăm:

Imagini spectaculoase cu ordinea impresionantă de la slujba de Înviere din centrul Braşovului FOTO

Mărturia din iad a unui mare campion: „Mintea mea nu ştia, nu-şi dădea seama ce se întâmplă” FOTO

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite