Limita de viteză prin Braşov: 30 de kilometri la oră.  Decizia va fi luată în foarte scurt timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Limită de viteză de 30 de kilometri la oră în Centrul Braşovului FOTO Ioan Buciumar
Limită de viteză de 30 de kilometri la oră în Centrul Braşovului FOTO Ioan Buciumar

Primăria Braşov a propus Comisiei de reglementare a circulaţiei rutiere să analizeze introducerea unei limitări a vitezei în Centrul Istoric la 30 de kilometri la oră. Decizia va fi luată în scurt timp.

Primăria Braşov a solicitat Comisiei de reglementare circulaţiei rutiere introducerea unei limite de viteză de 30 de kilometri la oră pe străzile din Centrul Istoric al Braşovului. 

Dacă această solicitare va fi adoptată de comisia care este întrunită în aceste momente se va mai putea circula cu cel mult 30 de kilometri la oră pe străzile din Centrul Vechi şi Şchei, începând de la Rectorat, pe străzile Nicolae Bălcescu şi Castelului. 

Propunerea a venit de la primarul Allen Coliban, care spune că foarte mulţi cetăţeni care locuiesc în Centrul Vechi au depus sesizări în legătură cu viteza excesivă cu care se circulă prin această zonă. Propunerea ar urma să fie analizată de membrii comisiei, între care se numără şi oficiali ai Poliţiei Rutiere. 

Braşovul este unul dintre puţinele municipii mari din România în care traficul este fluent în cea mai mare parte a zilei şi în cele mai multe zone. De fapt, zonele centrale nu se numără printre cele cu probleme, ca urmare a unei bune sistematizări gândite în ultimul deceniu şi jumătate. Ca urmare, chiar şi în timpul zilei se găsesc şoferi care să circule cu viteză excesivă, chiar şi în Centrul Istoric. 

Asemenea limite există în mai multe oraşe europene, ca urmare a unei recomandări făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În luna mai, Spania a adoptat o asemenea hotărâre pentru toate oraşele din ţară, pe străzile care au o singură bandă pe sens. În această situaţie sunt aproximativ 80% din străzile din Madrid, astfel că în capitala Spaniei regula limitei de viteză de 30 de km/h este aproape generală. 

În Bruxelles regula se aplică încă de la începutul anului, pe toate străzile, cu excepţia bulevardelor, în timp ce în Ţările de Jos urmează să fie adoptată o decizie asemănătoare.   

Vă mai recomandăm:

Povestea celui mai mare jaf din istoria României. Întâmplarea a inspirat un celebru personaj de film

La Maternitatea Braşov, calitate ca la privat, preţuri pentru orice buzunar

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite