Laura Thompson: Hair styling, made in UK, practicat la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 25 de ani a venit în România în urmă cu doi ani. Braşovul a devenit repede oraşul ei de suflet şi locul în care aceasta îşi practică pasiunea şi meseria, cea de coafeză.

Laura Thompson s-a născut şi a trăit în Anglia până în momentul în care a cunoscut un braşovean, care este acum iubitul ei. Fără să se teamă  să experimenteze lucruri noi, tânăra a ales să părăsească Marea Britanie şi să îl urmeze pe acesta la Braşov.

Tânăra este pasionată  de hair styling şi, în ciuda dificultăţilor de adaptare la noul oraş, aceasta a ţinut să îşi practice şi aici meseria. Laura Thompson a găsit în scurt timp şi angajatorul perfect şi şi-a uimit clienţii prin dexteritate, pasiune şi jovialitate.

În salonul în care lucrez suntem ca într-o familie. Toată lumea este foarte deschisă, iar acest lucru a fost foarte important pentru mine. Cei mai mulţi clienţi ai mei sunt străini stabiliţi la Braşov, dar şi turişti englezi care sunt în vizită la Braşov. Aceştia apreciază stilul de meu de lucru şi vin aici pentru că retrăiesc atmosfera de acasă", spune Laura.

Braşovul, a doua casă

Tânăra spune că s-a acomodat cu uşurinţă în Braşov, pentru că i-a plăcut de prima dată oraşul. „Între Anglia şi România sunt diferenţe mari, însă acesta nu este un motiv ca un străin să nu se simtă bine aici. Braşovul este foarte frumos şi toată  lumea este foarte prietenoasă. Îmi place să trăiesc la Braşov, dar să şi călătoresc prin toată ţara", mărturiseşte Laura.

Clienţii coafezei sunt miraţi de decizia acesteia de a lucra în România şi toată lumea îi adresează aceeaşi întrebare: „De ce eşti aici?".  „Din punct de vedere financiar, este destul de greu să fii angajat în România. După o vreme însă te obişnuieşti şi nu îţi rămâne decât să speri că vei avea o şansă  de a câştiga mai bine. Un alt inconvenient este birocraţia. La început, am vrut să îmi deschid un salon de coafură, dar când am aflat câte acte sunt necesare am, am renunţat", explică tânăra.

Dedicată  muncii ei

Laura Thompson este foarte încântată de locul ei de muncă pentru că poate face ceea ce îi place într-un mediu extrem de plăcut. Managera salonului este şi cea mai bună prietenă a coafezei, iar cele două îşi petrec foarte mult timp împreună.

La salonul în care lucrez atmosfera este excelentă, aici mă simt ca în vacanţă. La fiecare sfârşit de săptămână, fără excepţie, ieşim cu toţii în club şi ne distrăm împreună", spune tânăra.

Laura este extrem de apreciată de colegii ei pentru stilul ei dezinvolt de lucru, dar şi pentru devotamentul acesteia faţă de pasiunea sa. Tânăra rămâne mereu peste orele de program şi îşi atrage clienţii prin jovialitate şi profesionalism.

Întrebări şi răspunsuri

De ce este atât de apreciată  şcoala englezească de hair styling?

Pentru că este una cu tradiţie. Stilul englezesc este extrem de apreciat în acest domeniu pentru lejeritate şi eleganţă. Mie îmi place să improvizez şi să combin diferite stiluri. Important e să îţi mulţumeşti clientul şi să îl faci să se simtă bine.

În ce alt loc din lume ţi-ar plăcea să locuieşti?

Mi-ar plăcea să merg şi chiar să locuiesc în Australia. Este un vis mai vechi pentru că din punctul meu de vedere aceasta este o destinaţie de vis. În rest, orice călătorie este binevenită. De exemplu, de când sunt în România, am profitat de orice ocazie de a merge cu trenul, pe distanţe cât mai mari.

Ce-i place

„Îmi place să ies în oraş şi să fac cumpărături împreună cu prietenele mele. Îmi place să merg la seminarii şi să învăţ permanent lucruri noi. Îmi place să călătoresc şi sunt o împătimită a schiatului".

Ce nu-i place

„Deşi sunt o persoană activă, nu îmi place să mă caţăr pe munte. Mi se pare periculos şi prea solicitant. Nu mi-ar plăcea să locuiesc la ţară, acolo unde nu pot beneficia de confortul unei locuinţe moderne".

Profil

Născută. 25 noiembrie 1986, Anglia

Studii.  Colegiu pentru hair stylist

Familie. Necăsătorită

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri