ISU Braşov, obligat să plătească unui angajat daune morale în valoare de 20.000 de lei. Cum s-a ajuns la asta

0
0
Valentin Ciolan trebuie să primească daune de 20.000 de lei de la ISU Braşov FOTO facebook Valentin Ciolan
Valentin Ciolan trebuie să primească daune de 20.000 de lei de la ISU Braşov FOTO facebook Valentin Ciolan

Un pompier alpinist militar de la ISU Braşov a dat instituţia în judecată pentru mai multe abuzuri. Angajatul a obţinut o decizie definitivă a instanţei prin care ISU Braşov trebuie să-i plătească 20.000 de lei.

Potrivit unei decizii definitive a instanţei, pompierul ar fi trebuit să primească banii până pe data de 2 iulie, dar instituţia a întârziat aplicarea deciziei. 

Valentin Ciprian Ciolan era angajat al ISU Braşov, în funcţia de alpinist. Bărbatul a spus că a făcut numeroase sesizări în legătură cu încălcarea unor drepturi şi cu condiţiile improprii în care îşi desfăşura activitatea.

„Am luat decizia de a acţiona în judecată instituţia pentru că am fost victima unor abuzuri repetate, întrucât am dorit să-mi apăr unele drepturi fundamentale. Am sesizat de mai multe ori condiţiile improprii în care ne desfăşurăm activitatea. Am făcut mai multe solicitări oficiale în acest sens, însă nu s-a rezolvat nimic. Mai mult, pentru asta am fost trimis la Detaşamentul 2, fără funcţie de alpinist, pe care am câştigat-o prin concurs. Am depus contestaţie şi evident că am fost readus la Detaşamentul 1. Abuzurile însă nu se opreau şi de aceea am decis să-i dau în judecată. Am văzut moartea cu ochii de atâtea ori prin intervenţiile la care am luat parte şi consider că merit măcar să fiu respectat!”, a declarat pompierul alpinist militar.

Decizia definitivă i-a fost favorabilă lui Valentin Ciolan, iar, pentru că instituţia a întârziat cu plata daunelor, de ieri a pornit executarea silită. Alpinistul spune că nu este vorba despre bani, ci de onoare, care i-a fost încălcată de instituţie. 

Vă recomandăm şi:

Ambiţia de admirat a doi alpinişti nevăzători şi a colegului lor cu dizabilităţi. Ce pisc vor să urce

Cabana Postăvarul, cea mai veche construcţie din Poiana Braşov, de la strălucire la decădere şi din nou la glorie 

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri