Încep Campionatele Mondiale de Biatlon de Vară, competiţie organizată în premieră în România. Toate numele mari se vor alinia la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baza Sportivă de la Cheile Grădiştei. FOTOibu.com
Baza Sportivă de la Cheile Grădiştei. FOTOibu.com

350 de sportivi din 28 de ţări din întreaga lume sunt aşteptaţi la Cheile Grădiştei la Campionatul Mondial de Biatlon pe role. La competiţie participă toate numele mari din biatlonul mondial.

La Cheile Grădiştei vor fi trei probe atât pentru seniori, cât şi pentru junior. Sunt  sunt aşteptaţi să-şi apere titlurile cucerite anul trecut slovena Teja Gregorin (sprint şi pursuit), Ondrej Moravec (Cehia - sprint), Michael Rösch (pursuit), dar şi ştafeta mixtă a Cehiei format din Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Ondrej Moravec, Michal Slesingr. Această ştefetă este şi campioană mondială pe zăpadă, titlu curerit în martie 2015 în Finlanda.

În 28 august este programată ştafeta mixtă. În 29 august sunt probele de sprint ale juniorilor şi seniorilor, iar în 30 august sunt cursele de pursuit (participă primii 60 de sportivi  în ordinea clasării de la sprint). Cursele încep în fiecare zi la 9.45 (pentru junior) şi 15.30 (pentru seniori), iar intrarea publicului va fi liberă. Competiţia este transmisă în direct de TVR şi Eurosport.

Potrivit secretarului general al Federaţiei Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, românii pot spera la medalii. La seniori, speranţele lotului României sunt legate de Eva Tofalvi, Luminiţa Pişcoran şi Gheorghe Iulian Pop, iar la juniori cele mai mari şanse la medalii le au Cornel Puchianu şi Marius Petrică Ungureanu.

.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite