Încă o amânare pentru finalizarea primului tronson al Ocolitoarei. Noul termen: finalul lunii octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încă se mai lucrează la Ocolitoarea Braşovului. FOTOArhivă.
Încă se mai lucrează la Ocolitoarea Braşovului. FOTOArhivă.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a amânat din nou, pentru a doua oară, finalizarea lucrărilor, de data aceasta până la finele lunii octombrie. Investiţia s-a ridicat la 59,5 milioane de lei fără TVA, din care 50 de milioane sunt fonduri europene.

Lucrările la Tronsonul I au început încă din 2012, dar constructorii care nu s-au ţinut de cuvânt au amânat mult finalizarea investiţiei. Ele au fost abandonate în 2013 după ce austriecii dela Alpine Bau au intrat în insolvenţă. După o nouă licitaţie şi mai multe expertize, lucrările au fost preluate de un un consorţiu italian, Chirulli Andrea Impresa Individuale - Aleandri SPA - Shelter Construct - Pasquale ALO. Lucrările trebuiau terminate din iunie, dar nu s-a reuşit respectarea termenului. CNADNR a anunţat că se va circula pe acest tronson din 30 septembrie. Nici acest termen nu a fost respectat, iar acum se anunţă deschiderea tronsonului la finele lunii octombrie.

Tronsonul are o lungime de 7,2 km şi porneşte din zona Dârste (din ocolitoarea actuală, pe care a fost construit un pod peste pârâul Timişul Sec), ocoleşte rampa de gunoi, intersectează drumul spre Tărlungeni, ocoleşte CET, traversează zona Timiş-Triaj, iar apoi va ajunge la DN 11 (spre Sfântu Gheorghe) în giratoriul din zona Stabilus. Pe lângă realizarea căii de rulare la două benzi pe sens, proiectul a prevăzut şi un pasaj peste DN 11 şi calea ferată care duce spre Târgu Secuiesc.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite