Imagini rare cu o ieruncă în Parcul Natural Bucegi - VIDEO

0
Publicat:

O pasăre rară a reapărut în Parcul Natural Bucegi după o lungă absență. Este vorba despre ierunca, cunoscută și sub denumirea de găinușa de alun, o specie de pasăre fascinantă și extrem de greu de găsit în mediul său natural, notează brasov.net. 

Foto: Captură Video / Facebook
Foto: Captură Video / Facebook

Ierunca, cu penajul său distinctiv și cu comportamentul său specific, se simte în elementul ei în apropierea pădurilor dese, la limita dintre pădurile de foioase și cele de rășinoase.

Potrivit sursei citate, întâlnirea cu o astfel de pasăre rară în sălbăticie este o experiență de neprețuit pentru iubitorii naturii și pasionații de observarea păsărilor.

„Imagini rare și frumoase cu o ieruncă în Parcul Natural Bucegi, într-o filmare realizată de către colegul nostru Vali Bălan.

Ierunca, cunoscută și ca găinușa de alun, este o pasăre rară și foarte greu de întâlnit în natură. Trăiește la limita pădurilor de foioase cu cele de rășinoase, preferând pădurile dese. Se hrănește cu fragi, zmeură, afine, lujeri fragezi și muguri, iar uneori cu insecte și viermi.

Femelele și masculii se aseamănă, singura diferență fiind o gușă neagră și mărginită cu alb la masculi. Au o greutate de circa 500 de grame, sunt monogami, iar împerecherea are loc toamna, masculul având un ritual de împerechere spectaculos.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.”, a scris Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe pagina oficială de Facebook.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite