Huidu avea 87km/oră. Raportul de expertiză a ajuns la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertiza tehnică în cazul „Huidu" a plecat, azi, de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) spre Braşov.

Update 18.30 Raportul de expertiză arată că Şerban Huidu este singurul vinovat de accident deoarece a intrat pe contrasens. Motivul numai el îl ştie. În dosar există mai multe supoziţii: fie viteza a fost prea mare având în veder că şoseaua era umedă, fie Şerban Huidu a tăiat curba intenţionat pentru a nu încetini, fie a întors capul la copiii săi care cîntau pebancheta din spate. Procurorii merg pe varianta neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

Update 16.38. Potrivit MIXTV, care citează surse din anchetă, maşina condusă de Huidu avea 87 de kilometri pe oră. Autoturismul Logan implicat şi el în accident avea 40 de kilometri pe oră. Acesta este viteza probabilă, deoarece viteza exactă nu a putut fi stabilită.Cauza accidentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Raportul cuprinde 60 de pagini, dar momentan detaliile nu vor fi făcute publice.Expertiza criminalistică făcută de INEC nu este acelaşi lucru cu expertiza tehnică a maşinilor implicate în accident, care ar putea fi o cu totul altă probă la dosar.Reprezentanţii INEC nu au dreptul, prin lege să facă publice concluziile la care au ajuns.

Declaraţii contradictorii în dosarul accidetului lui Huidu. Se vehiculează viteze de la 70 km/oră la 100 km/oră

„Interpretarea urmelor la locul faptei, coroborarea lor cu dinamica accidentului, deci tot ce înseamnă urmă, interpretarea urmelor şi stabilirea traiectoriilor pe baza lor. (...) Deformaţiile celor două maşini implicate în accident, evaluarea poziţiei reciproce a autovehiculelor pe baza urmelor de deformare, toate acestea sunt elemente care au fost valorificate în cadrul expertizei criminalistice făcute de noi", a declarat directorul-adjunct al INEC, Grigoraş Beţiu, citat de newsbv.ro.

Procurorii braşoveni spun că vor face publice rezultate expertizei după ce aceasta va fi depusă la dosar şi după ce vor anunţa toate părţile implicate.

Update 13.30 Toate părţile implicate au fost informate că la dosar au sosit concluziile expertizei.

„În această cauză, astăzi, 23.03.2012 au fost comunicate concluziile expertizei tehnice privind împrejurările în care s-a produs accidentul rutier. Obiectivele expertizei dispuse au avut în vedere inclusiv cererile formulate de aparţinătorii victimelor. În cadrul efectuării acestei expertize s-au desfăşurat activităţi care au inclus şi un experiment judiciar, ce a avut loc în cursul lunii ianuarie 2012 la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanţi ai părţilor implicate şi apărătorii acestora. Expertiza tehnico-criminalistică a fost efectuată în termenul stabilit. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au efectuat demersuri şi au anunţat părţile din dosar despre faptul că au fost comunicate concluziile expertizei , iar acestea urmează să se prezinte pentru a lua cunoştinţă de aceste concluzii şi a aprecia, într-un termen stabilit, de comun acord cu procurorul de caz, asupra eventualelor obiecţiuni. În cadrul cercetărilor a continuat audierea martorilor", se precizează într-un comunicat de presă remis, azi, de Parchetul General.

Click pe imagini pentru fotogalerie

image
image
image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite