Guvernul salvează Sănătatea prin lichidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a aprobat Programul „Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice", prin care închide 67 de spitale.

Printre unităţile sanitare care vor fi închise figurează Spitalul Municipal Codlea, Spitalul Municipal Săcele şi Spitalul de Boli Cronice Victoria. Aceste unităţi se vor transforma în azile pentru bătrâni. La Săcele, se ajunge în situaţia caraghiasă în care vor figura nu mai puţin de trei azile pentru bătrâni. Şi de această dată s-a demonstrat că aşa-zisele întâlniri între prefectul Ion Gonţea şi reprezentanţii comunităţilor locale a fost o simplă tehnică de a bloca protestele oamenilor în teritoriu.

VEZI AICI cum i-a „aburit“ prefectul Gonţea pe codleni VIDEO

Timp de 33 de luni, căminele nou înfiinţate în acest program vor fi finanţate de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Bugetul total este de 200.000 000 lei, iar pentru anul acesta va fi alocată suma de 55.000 000 lei.
Conform datelor Ministerului Muncii, în prezent, în România există un număr insuficient de cămine pentru persoane vârstnice, raportat la cel al persoanelor vârstnice care au nevoie de servicii sociale. Astfel, la sfârşitul anului trecut erau înregistrate 130 cămine, din care 77 cămine publice, cu capacitate totală de 5.304 locuri şi 53 cămine ale asociaţiilor şi fundaţiilor cu o capacitate de 1.850 locuri. În acelaşi timp, numărul solicitărilor pe listele de aşteptare era de 4.180 de persoane.
Teoretic, personalul sanitar din cele 67 unităţi sanitare, respectiv 677 de medici şi 2.085 de asistenţi medicali, va fi preluat în cadrul căminelor pentru vârstnici sau pe posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite