FOTO VIDEO S-a inaugurat pârtia de tubing şi săniuş din Poiana Braşov, o premieră în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtia a fost luată cu asalt încă din această dimineaţă de braşovenii şi turiştii dornici de distracţie în zăpadă. Pârtia este o premieră în acest sezon şi este destinată exclusiv pentru săniuş şi tubing.

Noua părtie de săniuş şi culoarele pentru tubing oferi posibilităţi de distracţie atât pentru cei mici, dar şi pentru turiştii amatori de senzaţii tari. Pe lângă săniuşul clasic cu care suntem obişnuiţi cu toţii, pe pârtie se poate practica  şi tubingul, un sport extrem de popular în occident. Tubingul înlocuieşte sania cu inele gonflabile, care au o viteză mult mai mare la coborârea în pantă. Culoarul are de o parte şi de alta mantinele pentru siguranţa turiştilor.

Preţurile la noua pârtie sunt pentru toate buzunarele. O săniuţă se poate închiria cu 10 lei pentru două ore, un colac simplu de tubing costă 15 lei pentru o oră, iar un colac dublu costă 25 de lei pentru o oră.

„Este foarte faină pârtia. Ne bucurăm că este separată şi nu trebuie să ne mai ferim de schiori. Trebuia în Poiana Braşov şi aşa ceva pentru că nu toată lumea schiază“, a spus Andrei Botan, turist din Bucureşti.

„Ne place că în sfârşit este şi zăpadă. Nu este ger şi ne distrăm de minune. Şi preţurile la pârtie sunt accesibile“, a spus Radu Cojocea, turist din Constanţa.

Trotuar rulant spre vârful pârtiei

Pentru ca accesul să se facă cât mai uşor în vârful pârtiei de săniuş, a fost construit şi un trotuar rulant de 80 de metri cu ajutorul căruia turiştii să se poată deplasa fără a face un efort fizic epuizant. Toată zona este iluminată cu ajutorul unor globuri imense, care, pe lângă aspectul specific iernii, permit utilizarea pârtiei şi a pistelor şi pe timp de noapte.

„ Pârtia de săniuş este o nouă oportunitate de distracţie pentru turişti în staţiunea Poiana Braşov, în special pentru copii, pentru că aveam nevoie de un loc special amenajat şi pentru sănii, astfel ca să fie evitate incidentele neplăcute. Încercăm ca şi prin aceste amenajări să diversificăm oferta de servicii pentru petrecerea timpului liber în Poiana Braşov, o staţiune extrem de căutată în sezonul de iarnă“, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Zorbing, doar la vară

Pârtia va putea fi folosită şi vara când turiştii vor avea parte de o altă atracţia, care este nu este pentru cei slabi de inimă. Zorbingul este originar din Noua Zeeleandă, fiind un sport extrem destul de nou care constă în rostogolirea unei persoane aflată într-o sferă transparentă, gonflabilă, de mari dimensiuni (de la 2,6 până la 3,8 metri diametru exterior) pe un teren în pantă. Turiştii trebuie să fie amatori de adrenalină şi să nu sufere de claustrofobie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite