FOTO Pista Aeroportului de la Ghimbav va fi gata în toamnă. Primele zboruri, programate peste trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ani întregi de aşteptare la pista aeroportului se munceşte din greu. Autorităţile caută acum investitori pentru terminal. Consiliul Judeţean va aloca bani pentru turnul de control.

Managerul firmei Vectra SRL, care a câştigat licitaţia pentru construcţia pistei, Marcel Butuza, a declarat că lucrările sunt în grafic şi că sunt la peste 50% din lucrările de terasament. „Pregătim acum stratul de balast stabilizat, iar într-o lună va începe turnarea betonului, un beton special, aproximativ 50.000 de metri cubi, şi, după cum am promis, la sfârşitul lunii noiembrie 2013 pista aeroportului va fi gata“, a spus Butuza, citat de newsbv.ro.

Căncescu spune că primele zboruri vor fi în 2016

Autorităţile caută acum investitori pentru terminal. „În bugetul de anul viitor al Consiliului Judeţean vom prevede un milion de euro pentru construcţia turnului de control şi căutăm un partener pentru construcţia terminalului. Aş prefera ca să nu implicăm firme private în construcţia terminalului pentru că acestea vin cu interese mari, cu bani puţini şi vor să obţină doar profituri mari. Ministerul Mediului va termina lucrările de îndiguire a pârâului Besălcin anul viitor. Ce vă pot spune este că ne gândim foarte serios şi la varianta cu un investitor privat pentru construcţia terminalului care ar însemna cam 10 milioane de euro, dacă nu vom găsi şi aceşti bani până la urmă. Până la sfârşitul acestui mandat de aici vor zbura avioane. Inaugurarea aeroportului şi primele zboruri vor fi până la sfârşitul anului 2016“, a spus preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, citat de newsbv.
 

Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav se construieşte în apropierea societăţii comerciale IAR Ghimbav, la aproximativ 12 kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ. Pista aeroportului va avea o lungime de 2.820 de metri şi o lăţime de 45 de metri, cu acostamente de 7,5 metri pe fiecare parte. Construcţia totală a Aeropotului va costa 40 de milioane de euro.

Pe aceeaşi temă:

Consiliul Judeţean vrea să introducă şi o taxă de drum pentru camioanele de mare tonaj

Drumurile judetene vor fi doar plombate anul acesta

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite