Fostul președinte al CJ Brașov, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc lui Aristotel Căncescu

0
0

Aflat în închisoare, Aristotel Căncescu se va prezenta din nou în fața judecătorilor. Este acuzat că s-a înțeles cu fostul senator Sebastian Grapă și fostul primar din Mândra pentru a „sifona” o serie de fonduri publice.

Aristotel Căncescu este trimis din nou în judecată FOTO Ioan Buciumar
Aristotel Căncescu este trimis din nou în judecată FOTO Ioan Buciumar

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost trimis din nou în judecată de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Brașov. Aflat deja în închisoare, Căncescu este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată.

Alături de acesta, în stare de libertate sunt trimiși în judecată fostul senator Sebastian Grapă și fostul primar al comunei Mândra, Ioan Șerban Taflan.

În perioada 25 martie 2013 – 28 august 2014, inculpatul Taflan Ioan Șerban, primar al comunei Mândra, la cererea și cu ajutorul inculpatului Grapă Sebastian, ar fi încheiat în mod nelegal, cu o societate comercială controlată și administrată in fapt de acesta din urmă, două contracte de lucrări pentru extinderea căminului cultural din comună, respectiv pentru refacerea infrastructurii pietonale din satul Ilieni”, spun procurorii DNA .

„La solicitarea inculpatului Grapă Sebastian, cu care avea o relație foarte strânsă, în perioada 14 august 2013 – 29 mai 2014, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, președinte al Consiliului județean Brașov, ar fi inițiat și aprobat alocarea din fondul de rezervă al C.J. Brașov a sumei totale de 450.000 lei, deși condițiile legale nu ar fi fost îndeplinite, respectiv nu a fost indicată și justificată în vreun fel situația de extremă dificultate prevăzută de art. 36 din Legea nr. 273/2006”, mai spun anchetatorii.

Banii respectivi, aprobați sub pretextul achitării unor lucrări efectuate și neachitate, ar fi urmat să ajungă la Grapă Sebastian, în baza unor contracte încheiate cu firma controlată de acesta, potrivit procurorilor DNA.

În sprijinul demersurilor de mai sus, primarul comunei Mândra, Taflan Ioan Șerban, ar fi întocmit, semnat și transmis cereri de alocare a banilor care nu reflectau situația financiară reală a UAT Mândra.

Consiliul Județean Brașov s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 450.000 lei care reprezintă prejudiciu în dauna Consiliului. Primăria Mândra nu s-a constituit parte civilă în cauză până la data întocmirii rechizitoriului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov, cu propunere de menținere a măsurilor asigurătorii dispuse în cauză.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri