Fostul liceu Astra devine cămin pentru nevoiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căminul va fi amenajat în clădirea fostului liceu Astra. FOTObzb.ro
Căminul va fi amenajat în clădirea fostului liceu Astra. FOTObzb.ro

Primăria va amenaja un comin pentru persoanele fără adăpost, unde cei nevoiaşi vor putea sta peste noapte şi vor primi alimente. Investiţia se ridică la 3,2 milioane de lei.

Primăria vrea să amenajeze în clădirea fostului cămin al Liceului Astra un cămin pentru persoane fără adăpost, cu locuri de cazare concentrate într-un adăpost de noapte şi cazare în regim de urgenţă.Pentru aceasta este necesară proiectarea şi execuţia unor lucrări de construcţii şi instalaţii aferente clădirii. Valoarea investiţiei se ridică la 3,2 milioane de le, fonduri din bugetul local. Lucrările vor dura nouă luni.

,,Am postat anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia unui nou centru pentru persoane fără adăpost, la fostul cămin al Liceului Astra. Sper ca în primele luni ale lui 2018 să finaliză evaluarea propunerilor şi să semnăm contractul, astfel încât, după finalizarea proiectării, să şi demarăm lucrările. Prin realizarea acestei investiţii vom reuşi să creştem calitatea serviciilor pe care le acordăm acestei categorii sociale. Căminul va fi pregătit pentru a primi două tipuri de beneficiari. Este vorba, de pe o parte, de cei care nu au niciun fel de casă şi vor primi servicii tip „adăpost de noapte“ , fiind aduşi la centru pentru a fi cazaţi în regim de urgenţă. Aceştia vor putea sta peste noapte, iar dimineaţa, după ce vor primi un pachet de hrană rece, vor părăsi căminul pe durata zilei. O altă categorie de beneficiarii sunt cei care, deoarece se află într-o situaţie dificilă, vor primi servicii de tip „rezidenţial“, putând fi cazaţi aici pe o perioadă de până la doi ani, cu condiţia de a achita 10% din contravaloarea cazării şi a meselor, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă şi ceva venituri. Ambele categorii de beneficiari vor primi servicii de consiliere, în cadrul unui centru de zi“, a spus viceprimarul Mihai Costel.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite