Rânca s-a umplut de gunoaie după topirea zăpezii. Cabanierii au strâns deşeurile de pe marginea drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de saci cu deşeuri au fost adunate din Rânca                                                 Foto: Constantin Pănescu
Zeci de saci cu deşeuri au fost adunate din Rânca                                                 Foto: Constantin Pănescu

Staţiunea montană Rânca, din judeţul Gorj, s-a umplut de gunoaie după topirea zăpezilor, astfel că proprietarii de pensiuni, împreună cu mai mulţi angajaţi din Calafat ai unei societăţi comerciale, au organizat miercuri, 13 aprilie, o acţiune de strângere de curăţenie.

„A fost o primă acţiune. Acum ne-am orientat mai mult pentru a curăţa marginea drumului pentru că era un adevărat dezastru. Ne-am gândit în primul rând la turiştii care vor veni de Paşte în Rânca, pentru a nu avea o imagine dezolantă. După sezonul de iarnă a rămas mult mizerie“, a spus Dana Oniga, unul dintre cabanierii care au participat la acţiunea de ecologizare.

Deşeurile sunt aruncate de turişti

Gunoaiele din Rânca sunt aruncate de către turiştii care ajung în zona montană din Munţii Parâng. 

„Deşeurile provin în mare parte de la turişti. Este vorba de PET-uri, doze de bere şi sticle. Nu sunt coşuri pe marginea drumului şi cred că nu ar fi o soluţie amplasarea lor deoarece în zona noastră vântul suflă cu putere şi se pot răsturna, iar atunci ar fi şi mai rău pentru noi. În plus, vor veni de la alte cabane şi vor lăsa saci cu gunoi lângă coşuri. 

De asemenea, la Rânca sunt şi mulţi câini fără stăpân, care pot să răstoarne coşurile. Soluţia ar fi, probabil, ca o patrulă să verifice ca să nu se arunce gunoaie“, a precizat Dana Oniga.

Aceasta spune o acţiune mult mai amplă de ecologizare va fi organizată după ce se va topi toată zăpadă.

ranca deseuri

Foto: Constantin Pănescu 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Interlop periculos din Târgu Jiu, recidivist, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor

Campioana României la robotică va pleca în SUA pentru a participa la olimpiada internaţională

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite