Contrabanda cu ţigări şi alcool le-a oferit o „vacanţă” după gratii. Sumă uriaşă confiscată de la traficanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contrabandă cu ţigări şi alcool FOTO Poliţia Română
Contrabandă cu ţigări şi alcool FOTO Poliţia Română

Peste 200.000 de euro au confiscat poliţiştii braşoveni, în urma a 17 percheziţii efectuate la o grupare care făcea contrabandă cu ţigări şi alcool.

17 percheziţii domiciliare au efectuat, în data de 4 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov. Acestea s-au desfăşurat la domiciliile unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. 8 dintre percheziţii au avut loc în judeţul Braşov, 2 în judeţul Bihor şi 7 în judeţul Satu Mare. 

„În cursul lunii martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov, s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că, în judeţul Braşov, s-ar fi constituit o grupare infracţională organizată, ai cărei membri ar fi comercializat ţigarete de contrabandă, provenite din Ucraina, precum şi diverse cantităţi de alcool. De asemenea, la data de 4 octombrie a.c., au fost depistaţi, în flagrant delict, doi bărbaţi, din judeţul Satu Mare, membri ai grupului infracţional, după ce ar fi plasat, în mai multe locaţii din judeţul Braşov, ţigarete de contrabandă şi diverse cantităţi de alcool”, a declarat agent principal Nadia Olaru, purtător de cuvânt IPJ Braşov. 

Numeroase probe au fost culese de poliţişti ca urmare a percheziţiilor. 

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi confiscate, în vederea continuării cercetărilor, 16.772 de pachete de ţigarete, peste 1.500 de litri de alcool de contrabandă, precum şi 296.850 de lei, 149.320 de euro şi 1.150 de  lire sterline. 6 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov şi B.C.C.O. Braşov, în vederea audierii, ulterior, acestea fiind reţinute pentru 24 de ore şi introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov”, a mai informat reprezentanta poliţiştilor braşoveni. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale, sprijiniţi de  poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene Bihor şi Satu Mare, precum şi lucrători ai Direcţiilor Regionale Vamale Braşov şi Cluj-Napoca - Biroul Echipe Mobile.

Vă mai recomandăm:

A vrut să-şi asiste soţia la naştere, dar a fost la un pas să fie chiar el operat. „M-au întrebat dacă sunt epilat pe abdomen”

Cum ajutăm infractorii fără să ştim. Un poliţist braşovean atrage atenţia asupra unor pericole la care nici nu ne-am gândit

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite