Conflict spontan încheiat cu tentativă de omor și ultraj la jandarmi

0
Publicat:

În urma unui conflict spontan, un bărbat din localitatea brașoveană Hărman a intrat peste victima sa și a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuțit, în zone vitale. La sosirea jandarmilor, bărbatul i-a amenințat și pe ei

Un bărbat din localitatea brașoveană Hărman a fost arestat pentru tentativă la omor FOTO Adevărul
Un bărbat din localitatea brașoveană Hărman a fost arestat pentru tentativă la omor FOTO Adevărul

Un bărbat a fost arestat preventiv, după ce un coflict spontan s-a încheiat cu mai multe lovituri de cuțit aplicate în zone vitale. Conflictul a avut loc în comuna brașoveană Hărman și victima a reușit să scape cu ajutorul vecinilor care au intervenit imediat ce au auzit țipetele disperate ale acesteia.

La data de 20 august 2022, în locuinţa persoanei vătămate A.N.O., situată in localitatea Hărman, județul Braşov, pe fondul unui conflict aparent spontan, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un cuţit, în zone vitale, respectiv abdomen şi spate, numai intervenţia vecinilor a făcut ca fapta să rămână în formă tentantă”, au spus procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Nici sosirea jandarmilor nu l-a liniștit pe agresor

Furia atacatorului nu a fost stăvilită de vecini și nici măcar de apariția forțelor de ordine. Ba, dimpotrivă, agresorul i-a amenințat și pe jandarmi.

La aceeași dată, a ameninţat echipajul de jandarmi, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, sosit la faţa locului ca urmare a apelurilor efectuate de  cetăţeni,  simulând împungerea jandarmilor cu ajutorul unui cuţit”, au mai precizat anchetatorii.

Ca urmare, inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar, la data de 21 august 2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a admis propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Solutia pe scurt: „În baza art. 226 al. 1 Cod de Procedură Penală raportat la art. 223 al. 2 Cod de Procedură Penală şi art. 202 al. 1, 3, 4 lit. e Cod de Procedură Penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi, pe cale de consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului M. B., pentru săvârşirea infracţiunilor de: - tentativă de omor prevăzută de art. 188 al. 1 Cod penal cu aplicarea art. 32 al. 1 Cod penal - ultraj preăzută de art. 257 al. 1, 4 Cod penal raportat la art. 206 al. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 al.1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21.08.2022 şi până la data de 19.09.2022, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului M. B. Executorie. Onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu, avocat Ticușan Andreea, în cuantum de 626 lei, se va înainta Baroului Braşov din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu, astăzi, 21.08.2022, ora 10:10”, se arată în decizia instanței.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite