Ce pârtii sunt deschise pentru schi în Poiana Brașov. Localnicii pot profita de „miercurea brașovenilor”

0
Publicat:

De miercuri, 17 ianuarie, se poate schia pe toate pârtiile din Poiana Brașov. Localnicii beneficiază în fiecare zi de miercuri de 50% reducere la transportul pe cablu, pe baza buletinului de Brașov.

Se schiază pe toate pârtiile la Brașov FOTO Primăria Brașov
Se schiază pe toate pârtiile la Brașov FOTO Primăria Brașov

Vremea propice din ultima perioadă aduce o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă: de astăzi se va putea schia și pe pârtia Subteleferic. Administratorii domeniului schiabil anunță că au reușit să producă zăpada artificială necesară pentru a amenaja și acest tronson de pârtie.

Astfel, se poate schia până în Poiana Brașov, la telegondolă, pe Drumul Roșu, cu ieșire pe Subteleferic sau pe pârtia 3D și apoi Drumul Albastru. În plus, schiorii experimentați vor putea coborî pe pârtia Sulinar, unde sunt amenajate atât Zidul mare, cât și varianta.

Ieșirea de pe această pârtie se va putea face fie pe Subteleferic, spre telegondolă, fie spre cabina Capra Neagră, pe varianta spre pârtia Bradul. În acest moment, se schiază pe pârtiile Drumul Roșu (integral), Sulinar (integral), Lupului (partea superioară), Subteleferic, de la ieșirea din canal, Kanzel și Doamnei. Vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Zăpadă de zeci de centimetri în toată Poiana

Starea pârtiilor este bună, mai ales că în ultimele două zile s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale. Stratul de zăpadă bătută pe pârtie măsoară 25 cm în partea inferioară a masivului și ajunge până la 40 de cm pe pârtiile din zona superioară.

De astăzi, schiorii experimentați au la dispoziție o nouă legătură cu stația inferioară a telegondolei, după ce am reușit să amenajăm un nou tronson din pârtia Subteleferic. Astfel, cei care coboară pe Sulinar pot continua pe Subteleferic, pentru a ajunge la gondolă, sau pot alege varianta spre Bradul, dacă vor să urce cu telecabina. În măsura în care temperaturile ne vor permite, vom continua lucrările de amenajare a pârtiilor Ruia și Lupului inferior, astfel încât iubitorii sporturilor de iarnă să se poată bucura de tot domeniul schiabil din masivul Postăvarul. Astăzi, ca în fiecare miercuri, îi așteptăm pe brașoveni să se bucure de pârtiile din Poiana Brașov, la tarife reduse cu 50% ”, a precizat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Pentru zilele de miercuri, brașovenii plătesc doar 50% din valoarea cartelelor de schi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00. Ski-pass-urile, inclusiv cu opțiunile valabile pentru Miercurea brașovenilor, pot fi încărcate și on-line, pe www.skibv.ro.

Ski-pass-uri încărcate online

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră). La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și online, pe platforma www.skibv.ro. Utilizatorii își pot încărca online ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul trebuie să-și creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail.

Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite