Braşovul are 115 produse tradiţionale. Rămâne lider la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul este renumit pentru produsele tradiţionale din carne. FOTOAdevarul.
Braşovul este renumit pentru produsele tradiţionale din carne. FOTOAdevarul.

După ce în luna martie Braşovul avea 103 produse atestate tradiţional, acum numărul delicateselor a ajuns la 115. Cele mai multe sunt preparate din carne.

Braşovul deţinut practice 25% dintre produsele atestate tradiţional la nivel naţional (115 produse dintr-un total de 450). Cele mai multe produse tradiţionale ale Braşovului sunt cele din carne 65 (pastrama de oaie, pastrama de viţel, cârnaţi din carne de vită şi oaie, a fermierilor din localităţile Fundata, Rupea, Făgăraş), dar şi produsele din lapte, 35 (pornind de la brânza de burduf în coajă de brad, telemea de vacă şi de oaie, urdă, caş afumat produse la Bran, Fundata, Rotbav şi un caşcaval de Şirnea), scrie bizbrasov.ro.

Produsele din carne ale Braşovului sunt renumite deoarece sunt naturale şi sunt preparate din carnea animalelor crescute la fermele producătorilor, fără alte adausuri de potenţiatori de aromă. Brâza de burduf a Braşovului este specială deoarece zona în care pasc animalele este muntoasă şi aerul este mult mai curat. Reţeta rămâne însă secretă. În topul produselor tradiţionale mai sunt şi şase sortimente de pâine, celebră fiind deja pâinea familiei Onea din Viscri din care a gustat şi prinţul Charles.

Braşovul mai are şi dulceţuri atestate ca fiind tradiţionale. Dulceaţa de trandafiri ,,Aspazia“ de la Ucea de Sus a fost certificată ecologic în mai 2013. Iar asta după ce soţii Florea au reuşit să parcurgă şi să îndeplinească toate cerinţele legale pentru a putea afişa pe produsele lor eticheta ,,bio“. Este deja celebră în toată Europa.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite