Braşov: Un orfan şi-a găsit mama biologică după 24 de ani de singurătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul îşi pierduse speranţa că într-o zi ar putea să o regăsească pe fiinţa care i-a dat viaţă. Michael Tomp a stat prin centrele de plasament şi prin adăposturile de noapte pentru persoanele străzii, de când se ştie. După 24 de ani de singurătate va locui împreună cu mama lui în Germania.

Michael Tomp (24 ani) a fost abandonat încă de la naştere în Maternitatea din Rupea. De atunci, el a fost internat la Centrul de Plasament Brădet din Săcele, Centrul „Casa Prieteniei", a locuit în Centrul Social Rezidenţial „Şansa" din Codlea şi în Centrul de Persoane fără Adăpost din Braşov.

În tot acest timp, tânărul a reuşit să termine seralul la Liceul Teoretic din Codlea, însă pentru că lucra la o pizzerie ca să câştige un ban, Michael nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. „După 24 de ani mi s-a îndeplinit dorinţa de a-mi regăsi mama. Sunt nespus de bucuros şi abia aştept să o văd şi să locuiesc cu ea şi fraţii mei în Germania", mărturiseşte tânărul.

Voluntariatul, mijloc de regăsire

Lipsit de dragostea şi atenţia părinţilor şi neavând siguranţa zilei de mâine, Michael simţea că nu mai are motive să trăiască. După 24 de ani însă, soarele a răsărit şi pe strada lui. Printr-o conjunctură fericită, tânărul orfan a reuşit să afle cine este mama lui biologică.

În timpul campaniei de strângere de semnături pentru reluarea adopţiilor internaţionale, în care s-a implicat ca voluntar, băiatul a avut şansa să întâlnească o femeie care a făcut toate demersurile pe lângă autorităţile din Rupea, comuna Ungra, pentru a-i găsi mama.

  „A venit la mine să semnez pentru adopţiile internaţionale, însă am simţit că trebuie să-l ajut să-şi găsească liniştea. Împreună cu preotul din comuna Ungra, Rupea, am reuşit să dăm de cumnatul mamei lui, după care am luat legătura cu ea. De acum, viaţa lui Michael se va schimba în bine", a declarat Prodan Hagnalka.

image

Şi-a găsit mama biologică

Mama biologică a băiatului este săsoaica Anelize Martini, fostă Tomp. Femeia a locuit în Rupea, comuna Ungra, iar din 1990 a plecat împreună cu actualul soţ şi cu cei cinci fraţi ai lui Michael, la muncă în Germania. „A fost o întâmplare dumnezeiască în ceea ce-l priveşte pe Michael. Ne bucurăm nespus că şi-a găsit mama, că îl acceptă şi că va fi fericit", a declarat Azota Popescu, preşedinta Asociaţiei Catharsis.

În plus, Michael are promisiunea că va pleca peste o săptămână să locuiască cu ea în Germania. Tânărul de 24 de ani va locui şi va duce o viaţă normală în Germania, alături de mama lui, şi cei şase fraţi. „Am vorbit cu mama lui şi am înţeles că sâmbăta aceasta o să vină un frate de-al lui să-l ia din România. Până atunci, Michael locuieşte la noi. I-am făcut buletin ca să poată pleca în străinătate şi sperăm ca, alături de familia lui, să i se schimbe viaţa în bine", a declarat Alfred Martini, unchiul lui vitreg.

25.000 semnături pentru adopţiile internaţionale

Asociaţia Catharsis continuă campania de strângere de semnături pentru reluarea adopţiilor internaţionale. Până acum, voluntarii implicaţi în acţiune au adunat 25.000 de semnături din Braşov şi alte câteva mii de semnături din marile oraşe  din ţară.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite