Braşov: Pompierii din Franţa vor să „fure“ modelul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei" Braşov a primit vizita unei delegaţii din Paris, care s-a arătat încântată de colaborarea care există între pompieri şi echipele SMURD.

Comandantul Brigăzii de Pompieri din Paris, generalul Glin Gilles, a fost încântat de colaborarea dintre pompieri şi SMURD Braşov şi speră să pună în practică această idee şi la Paris. „Sunt deosebit de impresionat de organizarea pe care am găsit-o aici şi de cooperarea care există între echipele care intervin pentru stingerea incendiilor şi cele de prim ajutor. Scopul vizitei este să vedem avantajele colaborării dintre pompieri şi echipele de prim ajutor şi să încercăm să îmbunătăţim activitatea noastră de la Paris, unde cele două servicii sunt separate", a declarat generalul Glin Gilles.

image

Tot astăzi a fost inaugurat un corp de clădire în care îşi vor desfăşura activitatea paramedicii şi asistenţii de la SMURD Braşov. „Suntem feiricţi că avem casă nouă. Ne este mult mai uşor să plecăm de aici, unde avem şi maşinile. Este o îmbunătăţire clară faţă de condiţiile pe care le-am avut până acum", a spus şefa SMURD, medicul Cristina Vecerdi.

image

Pe de altă parte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov speră într-o colaborare bună cu noii lor colegi din Franţa. „Probabil, în curând, vom avea schimburi de experienţă, astfel încât echipe de la noi vor merge în Paris, iar cei din Franţa vor veni aici. Scopul vizitei este acela de a ne completa", a spus colonelul Stelian Rechiţean, şeful ISU Braşov.

image

Sediul ISU Braşov a fost vizitat şi de elevi din cadrul Şcolii Generale Nr. 5 şi Şcolii Generale din Bod, care au putut asista la o serie de exerciţii tactice demonstrative.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite