„Braşov, oraş din poveste” vesteşte Crăciunul. Ce concerte şi spectacole au fost pregătite de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iluminatul de sărbătoare va fi aprins în seara de 1 decembrie, de la ora 17.30, în cadru festiv. Foto: Arhivă
Iluminatul de sărbătoare va fi aprins în seara de 1 decembrie, de la ora 17.30, în cadru festiv. Foto: Arhivă

Programul tradiţionalului eveniment „Braşov oraş din poveste”, care vesteşte sărbătorile de iarnă la poalele Tâmpei, a fost definitivat, urmând să debuteze din dimineaţa zilei de 1 decembrie şi să se încheie la cumpăna dintre ani.

Ziua de 1 Decembrie va începe cu un ceremonial militar şi religios, ce se va desfăşura pe B-dul Eroilor, începând cu ora 10.30, după care, de la 11.30, în memoria eroilor, la Monumentul Soldatului Necunoscut din Piaţa Unirii se vor depune coroane. 

Începând cu ora 12.00, în Piaţa Sfatului, se va da startul la distracţie pentru iubitorii muzicii populare. Invitaţi speciali sunt Gelu Voicu, Taraful Lăutarii din Teleorman şi Cosmina Adam. De asemenea, recitaluri vor susţine şi cântpreţii Şcolii populare de Artă „Tiberiu Brediceanu”, Ansamblul Măgura Codlei, Ansamblul Korona de dansuri germane, Ansamblul Buchet de dansuri tradiţionale maghiare şi Ansamblul de dansuri greceşti Efthymos al Comunităţii Elene din Braşov. 

De la ora 17.30 este programată aprinderea iluminatului de sărbătoare, iar apoi va veni rândul Antoniei şi al trupei Direcţia 5 să încânte atmosfera din Piaţa Sfatului. Totodată, de la ora 19.30 va avea loc retragere cu torţe pe traseul: Piaţa Unirii - str. Mureşenilor -bd. Eroilor - sediu (Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Braşov), iar la 19.40 va fi un Foc de artificii, care se va trage pe de Dealul Cetăţii.

Spectacol transmis live în Piaţa Sfatului

Seara de 1 decembrie se va încheia de la ora 20.00, la Teatrul Sică Alexandrescu cu un spectacol de gală al isntituţiilor de cultură braşovene dedicat Centenarului Marii Uniri. Spectacolul îl va avea drept dirijori pe Ilarion Ionescu-Galaţi şi Leonard Boga, în coregrafia Nerminei Damian. Prezintă actorii Anca Florea şi Demis Muraru, cu participarea soliştilor Operei Braşov: Mădălina Bourceanu, Cristina Radu, Asineta Răducan, Liviu Iftene; soliştilor de balet: Nicoleta Sasu, Dorin Mirea; a soliştilor Filarmonicii Braşov: Florin Ionescu-Galaţi – vioară, Anton Niculescu – violoncel, dar şi Corul şi Baletul Operei Braşov. Spectacolul va fi transmis în direct şi în Piaţa Sfatului. 

Muzică populară şi pop în seara de Revelion

Seara de 6 decembrie va fi dedicată colindelor şi va începe de la ora 17.30 cu un concert al Grupului vocal acapella Vocelis, urmat de spectacole ale Corului Camerata Veselă, Grupului ANATOLY şi Iannei Novac. 

Pe 15 decembrie, de la ora 11.00, va ajunge şi Moş Crăciun în Piaţa Sfatului. Cu această ocazie, Teatrului Arlechino va organiza un spectacol de teatru de păpuşi. 

Seria evenimentelor din cadrul „Braşov, oraş din poveste” se va încheia pe 31 decembrie cu tradiţionalul spectacol de Revelion. Spectacolul va debuta de la ora 22.30 cu un concert de muzică populară susţinut de Suzana şi Daciana Vlad, după care pe scena din Piaţa Sfatului va urca cântăreţul de muzică pop Ciro de Luca şi trupa Phoenix. Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, care se deschide pe 1 decembrie, va rămâne însă deschid până în data de 13 ianuarie 2019. 

Citeşte şi:

După ce a fost criticat vehement, bradului semeţ din Piaţa Sfatului i-au fost puse „extensii”. Primăria susţine că va fi cel mai frumos, dar şi cel mai original

Braşovul intră în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă începând cu 1 Decembrie. Un târg de Crăciun va fi amenajat în Piaţa Sfatului

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite