Braşov: Oamenii singuri sunt ţintele preferate ale tâlharilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infractorii peferă să atace victimele care umblă neînsoţite pe stradă fiindcă acestea se află în imposibilitatea de a se apăra.

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Braşov spun că cele mai multe tâlhării produse în acest an pe raza judeţului au avut ca mod de operare smulgerea obiectelor aflate în posesia victimei, cum ar  sacoşe, genţi, bijuterii sau telefoane mobile.

 „În majoritatea cazurilor, infractorii au «selecţionat» victimele din rândul persoanelor care  se deplasau singure sau se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice", a spus comisarul şef Mihaela Hermenean, şefa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Poliţiştii mai spun că majoritatea tâlhăriilor se produc la oraş. „85% au loc în mediul urban, iar în ceea ce priveşte locul comiterii, majoritatea se petrec în spaţii deschise: în stradă, parcuri, locuri dosnice, străzi neiluminate", a mai spui comisarul şef Mihaela Hermenean.

Pentru a nu fi tâlhăriţi, poliţiştii vă recomandă să fiţi atenţi la persoanele suspecte, să nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute, să fiţi atenţi în alegerea traseelor şi a orei de deplasare. Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare, gen lănţişoare, brăţări, telefoane mobile şi aveţi grijă de poşetă sau servietă, deoarece puteţi rămâne fără ele.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite