Braşov: Coşmarul şoferilor, bucuria turiştilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul a fost îngreunat din cauza maşinilor neechipate de iarnă, Foto: Stelian Grăjdan
Traficul a fost îngreunat din cauza maşinilor neechipate de iarnă, Foto: Stelian Grăjdan

Cu o săptămână înainte de Crăciun, ninsoarea a pus stăpânire pe tot Braşovul. Ninsoarea a îngreunat traficul la primele ore ale dimineţii, iar utilajele de deszăpezire au început să acţioneze abia după ce zăpada s-a depus pe şosele.

Prima ninsoare adevărată din această iarnă a dat peste cap traficul din Braşov. Cei mai mulţi şoferi au plecat la drum cu cauciucuri de vară şi au fost nevoiţi să se deplaseze cu viteză redusă.

În mai multe intersecţii din oraş, la primele ore ale dimineţii s-au creat cozi interminabile de maşini. 26 de utilaje ale firmelor de deszăpezire au acţionat pe străzile din Braşov, însă nu au reuşit să cureţe în timp util zăpada de pe carosabil.

În oraş s-a circulat încet, pentru că au fost foarte mulţi şoferi care nu şi-au pregătit maşinile pentru iarnă. Totuşi nu s-au înregistrat evenimente majore. Noi îi atenţionăm pe toţi conducătorii auto să nu iasă în trafic nepregătiţi, pentru că ne aşteptăm la noapte la precipitaţii şi mai abundente", a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Nici pe arterele secundare ale oraşului materialele antiderapante nu au fost împrăştiate la timp, aşa că, în unele zone, zăpadă depusă pe şosele a depăşit cinci centimetri.

Trafic îngreunat şi în judeţ

Situaţia a fost asemănătoare pe drumurile judeţene. În întreg judeţul au acţionat, în această dimineaţă, doar 11 utilaje. Nu s-au înregistrat însă blocaje. „Utilajele cu lamă şi material antiderapant au intrat de la primele ore ale dimineţii pe drumurile din judeţ. Am avut în atenţie în special zona staţiunilor de pe lângă Bran, unde apar de obicei probleme, dar şi drumurile judeţene 103 A, Săcele-Teliu-Mărcuş şi 103, Braşov-Araci", a declarat Viorel Costea, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare Drumuri şi Poduri.

Zăpada, bucurie pentru turişti

Şi în Poiana Braşov şi Predeal a nins toată ziua. Zăpada s-a aşternut pe pârtii şi le-a dat de lucru administratorilor acestora. Ratracurile au început să niveleze omătul, iar tunurile de zăpadă funcţionează la foc continuu.

 „Ne bucurăm că în sfârşit ninge la Predeal. Tunurile de zăpadă funcţionează în continuare, iar stratul de zăpadă de pe pârtie se apropie acum de 18 centimetri. Dacă va ninge câteva zile, vom deschide sezonul de schi mai repede, fără probleme", a explicat, Rareş Ungureanu, şef Salvamont Predeal.

Dacă vremea se menţine la fel şi în ziele următoare, sezonul de schi ar putea fi deschis oficial în majoritatea staţiunilor înainte de sfârşitul acestei săptămâni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite