Autoturism căzut de pe un pod pe cale ferată, chiar în fața unui tren. Traficul feroviar este restricționat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șoferul unui autoturism care circula pe o stradă din Predeal a pierdut controlul volanului și a căzut cu mașina de pe pod pe calea ferată, chiar în fața unui tren. Șoferul era conștient

Un șofer a căzut cu mașina de pe pod pe calea ferată FOTO IPJ Brașov
Un șofer a căzut cu mașina de pe pod pe calea ferată FOTO IPJ Brașov

Un accident spectaculos, soldat cu urmări destul de grave, a avut loc în orașul Predeal. Un șofer care conducea un autoturism pe o stradă care supratraversa calea ferată a pierdut controlul volanului înainte de podul peste calea ferată și a aterizat pe șine, cu automobilul răsturnat cu roțile în sus.

În accident a fost implicat un autoturism care, în timp ce circula pe un pasaj rutier peste calea ferată, în condiții care urmează a fi cercetate și lămurite de polițiști, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a sărit de pe pot și a ajuns pe platforma feroviară”, a transmis agentul șef principal Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

Primele date indică existența unei singure persoane rănite, respectiv conducătorul auto, un bărbat de 22 de ani, care a fost preluat de echipajul medical sosit la fața locului.

Traficul feroviar este restricționat

Imediat după producerea accidentului, traficul feroviar pe magistrala 300 București – Brașov a fost restricționat, ca urmare a faptului că firele de alimentare cu curent electric au fost deconectate, pentru siguranța celor care au intervenit pentru salvarea șoferului și eliberarea căii de rulare.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar este oprit la această oră pe firul I de circulație între Predeal și Timișu de Sus din cauza unui accident rutier produs pe podul rutier peste liniile de cale ferată, de unde un autoturism a derapat și a căzut în gabaritul căii ferate”, a transmis Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR SA.

Reprezentanta feroviarilor spune că la fața locului s-a deplasat deja personalul de specialitate al SRCF Brașov pentru a asigura suportul tehnic necesar echipelor de intervenție ISU.

De asemenea, trenul R 3002, în fața căruia se află autoturismul prăbușit, va staționa până la eliberarea liniei de cale ferată, iar alte patru trenuri - IR  11534, IR 1623, IR 11633 și IR 11031 - sunt redirecționate să circule pe firul II.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar și echipele de intervenție ISU acționează deja la locul accidentului, traficul feroviar pe firul I urmând a fi redeschis imediat ce condițiile de siguranță vor permite tranzitarea zonei respective”, a mai transmis Oana Brânzan.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite