Alex Chipciu, înlocuitorul lui Gabi Torje, la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Sporting Piteşti, Tănase Dima, spune că toate documentele, atât cele de la LPF, de la FRF, cât si de la AJF, sunt perfectate pentru transferul lui Alex Chipciu la Dinamo, mai râmânând de dat doar acordul preşedintelui FC Braşov, Ioan Neculaie.

Chipciu este deţinut în coproprietate 50% de către Sporting Piteşti, grupare aflată în colaborare cu Dinamo, care deja şi-a dat acordul de transfer şi 50% de către FC Braşov. Surse din cadrul grupării "alb-roşii" susţin că Neculaie "cere cam mult" pentru Chipciu, însă va cădea de acord asupra sumei de transfer în cursul acestei după-amiezi.

Alex Chipciu este produsul nostru 100%, jucător pe care l-am descoperit eu împreună cu profesorul Florin Drăguşin. La fel ca pe Sepsi, Bandi, care a fost titular la Rapid, dar s-a pierdut ca jucător din cauza religiei, şi Cristi Pulhac, cu care am crezut că dăm lovitura dacă nu retrogada", spune Dima.

Dima a precizat că Alex Chipciu a impresionat la un turneu în 2006 în Austria. „L-am descoperit la o acţiune de selecţie la Piteşti, el venise cu încă un băiat bun de la Brăila. În 2006, în Austria, la un turneu cu 100 şi ceva de ţări se organizau nişte testări interesante pentru depisaterea calităţilor native ale jucătorilor. Fiecare echipă putea să dea 2 jucători, fără taxe, noi i-am trimis pe Alex şi Alin Neacşu, care era atunci la Astra, în liga a doua. Dintre cei peste 400 de jucători testaţi, Alex a impresionat în totalitate, toată lumea întreba de el".

Preşedintele Sporting Piteşti vorbeşte şi despre calităţile şi defectele lui Chimpciu. „Unii îi reproşau că nu face faza de apărare, dar s-a rezolvat. Îndemânarea lui este teribilă, are viteză de reacţie foarte bună şi intuiţie.

Şi-a mărit raza de activitate în teren, este un tip receptiv, are o anumită personalitate în joc, nu se pierde cu firea, acceptă cu bună ştiinţă o confruntare cu adversarul, are o uşurinţă de manevrare a balonului ieşită din comun. În campionatul republican defila, nu altceva. Apoi îl avantajează şi faptul că vine dintr-o familie echilibrată, îşi iubeşte surioara, părinţii, că s-a ţinut de şcoală".

Tănase Dima a mai adăugat faptul că Alex Chipciu este un caracter puternic, dând ca exemplu situaţia din 2008/2009, când a avut tăria să nu dezarmeze după ce a fost trimis la Brăila în C. Antrenorul de atunci al Braşovului, Răzvan Lucescu l-a trimis la CS Brăila, în Liga a III-a, Chipciu a jucat un an acolo, până când preşedintele Dinu Gheorghe l-a readus la Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite