Alertă de TBC la un liceu din Săcele. 60 de copii au IDR-ul pozitiv. Toată şcoala a fost dezinfectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200 de persoane, copii, profesori şi cadre auxiliare de la Colegiul George Moroianu din Săcele au fost testaţi pentru TBC după ce o profesoară a luat boala de la tatăl ei.

Ancheta epidemiologică a început la Colegiul George Moroianu din Săcele după ce o profesoară, originară din Prahova, care preda aici, a fost diagnosticată cu TBC la finele lunii decembrie. Se pare că a luat boala de la tatăl său care avea TBC de mai mulţi ani. Femeia a anunţat şcoala din Săcele, nu a mai revenit la ore după vacanţă, iar acum se află sub tratament timp de şase luni şi automat şi în concediu medical.

Potrivit procedurile toţi copiii din şcoală, cadrele didactice şi personalul auxiliar au fost testaţi. În total 200 de persoane. Dintre acestea 60 de elevi au IDR-ul mărit. Niciun adult nu a fost testat pozitiv. „ Au fost testate 200 de persoane, copii şi cadre didactice. 60 dintre copii au fost  depistaţi hiperergici, fapt care înseamnă că au infecţie, dar nu neapărat şi boala în sine. Cei 60 de copii vor merge la Spitalul de Pneumofitziologie din Braşov unde li se vor face teste suplimentare şi radiografii pulmonare. Dacă vor exista modificări pe radiografii, atunci vor intra într-un program de chimioprofilaxie şi vor primi tratament timp de două luni. Deocamdată nu avem rezultatele radiografiilor, dar vom anunţa dacă vor fi cazuri de TBC confirmate. De asemenea încă 30 de copii care au lipsit de la şcoală în această perioadă urmează să fie testaţi“, ne-a declarat dr. Claudia Bularca, purtător de cuvânt al DSP Braşov.

Pentru a elimina orice fel de risc toată şcoala a fost dezinfectă cu o soluţie specială care s-a aplicat inclusiv pe mobilier şi clanţele de la uşi. După ce toate clasele au fost dezinfectate s-a folosit o lampă cu ultraviolete specială care poate detecta bacteriile. În fiecare sală de clasă s-a stat câte o oră pentru ca elevii să poată învăţa în condiţii de siguranţă. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite