Aeroportul Braşov, o Fata Morgana. Preşedintele Consiliului Judeţean a spus că are toate avizele, vicepreşedintele spune că mai este nevoie de o autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începerea construcţiei la pista aeroportului a fost amânată până la vară deoarece încă se aşteaptă autorizaţia de la Autoritatea Aeronautică Română, scrie monitorulexpres.ro. Asta după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a declarat acum două săptămâni că toate actele au fost obţinute şi că lucrările sunt gata de start. Lucrările ar putea începe la vară.

Pista are o lungime de 2.850 de metri şi o lăţime de 45 de metri. Termenul de realizarea a lucrării este de 12 luni. Licitaţia a fost câştigată de firma Vectra.

„Am avut o discuţie în timpul acestei săptămâni cu proprietarul companiei care a câştigat licitaţia pentru construcţia acestei piste, iar firma este pregătită să demareze lucrările, doar că e nevoie să vină vremea bună. Avem deja toate avizele“, a spus Căncescu acum două săptămâni.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean îl contrazice acum. „Chiar luni am discutat cu vicepremierul Liviu Dragnea pe această temă şi aşteptăm să primim autorizaţia din partea Autorităţii Naţionale de Aeronautică. Acest lucru ar putea dura o lună“, a declarat ieri vicepreşedintele CJ, Mihai Popa, citat de monitorulexpre.ro

Aeroportul va aduce mult mai mulţi turişti la Braşov, oraşul de sub Tâmpa fiins pe locul al doilea la nivel naţional ca număr de vizitatori după Bucureşti. Studiile arată că Braşovul ar putea atrage 20% dintre turiştii care aterizează la Otopeni. Aeroportul se va întinde pe 209 hectare, iar terminalul va avea 10.000 de metri pătraţi. În mod direct, aeroportul va crea în jur de 4.000 de locuri de muncă. Se estimează că alte 6.000 de locuri de muncă vor fi create la companiile care îl vor deservi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite