Adăpostul boschetarilor de lângă podul de la Zizin, curăţat de Poliţia Locală şi operatorii de salubritate. Tone de gunoaie au fost ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali şi firmele de salubritate au curăţat zpna aflată în spropierea Podului de la Zizin unde oamenii străzii îşi amenajaseră un adăpost improvizat. Pe lângă mizerie aceştia făceau noaptea scadal şi dădeau foc reziduurilor.

Zona devenise un focar de infecţie şi oamenii sin zonă nu mai suportau mizeria şi a mirosul insuportabil. Poliţia Locală s-a autosesizat şi a demarat procedurile de deratizare a întregului sector pe care aveau de gând să se stabilizeze zece persoane fără adăpost din Târgu Mureş.  „Locuitorii din proximitate s-au arătat extrem de multumiţi de faptul că scapă de maldărele de gunoaie, dar şi de prezenţa persoanelor fără adăpost care - noaptea, cu precădere - făceau scandal după ce consumau băuturi alcoolice, dar şi încropeau un foc de tabără din roţile de cauciuc ori din gunoaiele adunate de pe platformele de reziduuri din apropiere. Echipele de intervenţie ale Poliţiei Locale au făcut acelaşi lucru şi în urmă cu ceva vreme, nu departe de această locaţie. Mai precis, este vorba despre o platformă de gunoi din apropierea Podului de la Triaj, unde îşi încropiseră culcuş din reziduuri de tot felul, alţi şase oameni ai străzii, care au creat discomfort braşovenilor din zonă, cu scandalurile produse. Cum era de aşteptat, persoanele identificate nu sunt din Braşov, ci din judeţ“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.

Tone de gunoi adunate

Operatorii de la salubritate au ridicat tone de gunoaie, pe care le strânseseră oamenii străzii. Persoanele care locuiau în aceste culcuşuri au fost identificate, legitimate, sancţionate şi li s-a pus în vedere să se deplaseze către localităţile unde, de fapt, domiciliază. „De cele mai multe ori, aceşti oameni sunt surprinşi la cerşit în centrul oraşului sau se folosesc de minori ori de persoane cu dizabilităţi pe care îi pun să apeleze la mila publicului, fie se ocupă cu scotocitul şi împrăştierea gunoiului din pubelele dintre blocuri. Acţiunea se înscrie în campania derulată de cateva săptămâni de Poliţia Locală Braşov, care implică şi activităţi de depistare, în vederea monitorizării fenomenului, dar şi pentru refacerea şi actualizarea bazei de date şi luarea măsurilor legale în cazul persoanelor care apelează la mila publică, vagabondează pe străzile oraşului sau reprezintă risc pentru ordinea şi liniştea public“, se mai arată în comunicatul poliţiştilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite