Accident cu 6 victime! Autobuz lovit de tren pe DN 73! UPDATE (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident s-a produs, în jurul orei 10.30, la trecerea peste calea ferată din dreptul fabricii Ina Schaeffler, din Braşov.

VEZI AICI IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI!

19.00 Cele şase victime ale accidentului produs, azi-dimineaţă, la trecerea peste calea ferată din dreptul fabricii Ina Schaeffler sunt internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

„În urma accidentului am primit şase pacienţi, patru bărbaţi şi două femei. Una dintre femei este cu traumatism toracic, cu multiple coaste fracturate şi ruptură de splină şi se află în operaţie. Cealaltă femeie este şi ea internată pentru că a suferit mai multe traumatisme majore şi trebuie atent investigată. Unul dintre bărbaţi are traumatism abdominal şi toracic, nu este internat, dar este în investigaţii. Ceilalţi trei bărbaţi sunt internaţi la neurochirurgie, doi dintre ei au traumatisme uşoare şi contuzii, iar altul prezintă un traumatism facial pe dreapta, cu fractură de stâncă şi urmează să fie îngrijit la secţia de chirurgie plastică“, a declarat dr. Adrian Albotă, directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov.

image

Şoferul autobuzului, internat la secţia de neorochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenă Braşov şi cu o experienţă vastă în şoferie, spune că din cauza ceţii dense nu a văzut trenul care făcea cursa Braşov -Zărneşti. „Niciodată nu am fost implicat în accidente. A fost ceaţă mare şi pur şi simplu nu am văzut nimic. Imediat ce am înaintat spre calea ferată m-a şi lovit trenul. Nu aveam viteză, iar în urma impactului nu am mai ştiut nimic de mine. M-am trezit apoi pe jos, ]n apropiere de calea ferată“, mărturiseşte Gheorghe Privighetoriţă (54 de ani), şoferul autobuzului RAT Braşov.

image

Valentin Grapă (30 de ani), jurist la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pajişti Braşov s-a urcat în autobuzul RAT Braşov pentru a se duce la muncă. Din păcate, astăzi nu a mai ajuns la servici, ci la Spitalul Judeţean. „Şoferul trecea calea ferată, a strigat cineva «trenul» şi în secunda doi am fost izbiţi. M-am trezit apoi în exteriorul autobuzului, pe jos. Un bărbat m-a ajutat să mă ridic şi cam atât. Nu ştiu, cred că am fost proiectat pe geam“, a spus cel care a suferit o lovitură zdravănă la cap.

image

14.20 Şoferul autobuzului care a provocat accidentul se numeşte Gheorghe P., are 55 de ani şi lucrează de 23 de ani în transportul în comun. .„Lucrează la RAT din 1988, nu a fost implicat în niciun accident grav şi nu a fost niciodată sancţionat. În paralel cu ancheta Poliţiei şi a Parchetului, s-a constituit o comisie şi la nivelul Regiei Autonome de Transport, care va ancheta cazul“, a spus purtătorul de cuvânt al RAT Braşov, Silviu Ştefan.

13.20 Şeful Poliţiei Rutiere Braşov, comisarul şef Claudiu Tămârjan, a precizat că vinovat de producerea impactului se face şoferul autobuzului.

Din primele verificări, şoferul autobuzului RAT, care face curse regulate, în condiţii de ceaţă şi vizibilitate sub 50 de metri, nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată şi a fost lovit de un tren, care efectuează curse regulate între Braşov şi Zărneşti. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a celor şase ocupanţi ai autobuzului. Conducătorul auto se va alege cu dosar penal pentru vătămare corporală“, a declarat comisarul şef Claudiu Tămârjan.  

Şi martorii care au asistat îngroziţi la producerea accidentului spun că şoferul autobuzului nu s-a asigurat corespunzător. „Eram cu maşina în spatele autobuzului şi am văzut că şoferul nu s-a asigurat. Dacă era atent, ar fi văzut trenul. Oamenii erau plini de sânge şi a fost o imagine de groază. Am sunat urgent la 112", a spus un martor, Vasile Blaj, de 38 de ani.

O femeie care locuieşte chiar în vecinătatea locului în care s-a produs impactul spune că la această trecere la nivel cu calea ferată au mai avut loc accidente feroviare. „De peste 20 de ani, de când locuiesc aici, au mai avut loc accidente. Odată, a intrat trenul într-un tractor şi l-a proiectat în partea opusă impactului. Azi dimineaţă, eram în casă şi am auzit trenul. Autobuzul a mers înainte şi atunci trenul l-a bubuit“, a spus Maria Hălciug, de 69 de ani. 

12.00 - Autobuzul implicat în accident aparţinea Regiei Autonome de Transport Braşov. Traficul este deviat de la Braşov, pe DN 1, până la Ghimbav, iar de la Ghimbav, pe Drumul Judeţean Ghimbav - Cristian, către Râşnov.

11.55 - În urma impactului, autobuzul a fost pur şi simplu rupt în două, iar trenul a deraiat. Putem spune că a fost un miracol pentru că avem şase răniţi care sunt în afara oricărui pericol şi nu a fost nevoie de descarcerare. Noi am intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

11.15 În urma impactului violent, autobuzul care circula pe ruta Braşov - Măgurele a fost rupt în două.

11.10 Trecerea la nivel cu calea ferată unde s-a produs accidentul nu avea semnale luminoase sau acustice. Din primele informaţii, se pare că şoferul autobuzului în care se aflau şase persoane nu a văzut trenul din cauza ceţii dense.

11.00  Reporterul Adevărul de Seară, Flavia Cistian, confirmă existenţa a şase victime, care au fost transportate la Spitalul Judeţean Braşov. Autobuzul a fost lovit de trenul care făcea cursa Braşov -Zărneşti.

10.55 - conform realitatea.net, mai multe persoane au fost rănite, iar circulaţia este blocată pe DN 73

10.45 - la faţa locului au ajuns patru Ambulanţe şi un echipaj SMURD

Un autobuz care circula pe Drumul Naţional 73 a fost lovit de un tren, la ieşirea spre Cristian.

Citeşte şi:

Botoşani: Accident feroviar :Un microbuz în care erau cinci oameni a fost făcut zob de rapidul Botoşani - Bucureşti (FOTOGALERIE)

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite