78% din autospecialele pompierilor braşoveni sunt „expirate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii merg la intervenţii cu maşini uzate Foto: arhivă ADS
Pompierii merg la intervenţii cu maşini uzate Foto: arhivă ADS

Cea mai veche autospecială funcţională din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov se află la Făgăraş şi este o autoscară mecanică fabricată în secolul trecut, în 1974.

Fondurile bugetare alocate pentru ISU Braşov pe 2010 au fost insuficiente pentru dotarea pompierilor cu maşini noi, astfel că mai bine de jumătate din parcul auto este învechit.

Din totalul de 57 de autospeciale, una a fost primită anul acesta, 10 au o vechime de până 5 ani, 2 au o vechime de 10 ani,  iar 44 sunt mai vechi de 15 ani.

„În acest an au fost casate două autoturisme Aro iar o autospeciala a fost restituită Primăriei Făgăraş. Pe scurt, parcul auto de care dispune unitatea noastră este îmbătrânit, circa 78% dintre autovehicule având o uzură fizică avansată datorită vechimii, fapt ce duce de multe ori la defectarea şi scoaterea din intervenţie a autovehiculelor. Ca o paranteză, autoscara mecanică din dotarea Detaşamentului de Pompieri Făgăraş este fabricată în anul 1974, fiind cea mai veche autospecială funcţională din unitatea noastră. În prezent unitatea noastră ar avea nevoie de 12 autospeciale pentru a asigura la parametri optimi intervenţia în situaţii de urgenţă", a precizat inspectorul şef al ISU Braşov, colonelul Stelian Rechiţean, la prezentarea bilanţului de activitate al instituţiei pe 2010.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite