VIDEO Peste 800 de poliţişti din toate structurile şi 200 de jandarmi vor lua în pază secţiile de votare din judeţul Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare secţie va fi preluată încă de vineri. FOTO: ADEVĂRUL
Fiecare secţie va fi preluată încă de vineri. FOTO: ADEVĂRUL

În perioada 7- 9 decembrie a.c., un număr de 360 de poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila vor asigura paza celor 133 de secţii de votare, din totalul de 281 de secţii, constituite la nivelul municipiului şi judeţului Brăila.

Celelalte secţii sunt asigurate de lucrători de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Sectorul Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea”, Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple şi Oficiul Român pentru Imigrări.

Conform Planului de măsuri pe perioada campaniei electorale şi a alegerilor, care se aplică la nivelul tuturor unităţilor teritoriale de poliţie, se acordă atenţie deosebită cooperării cu celalate structuri de aplicare a legii, în sensul abordării integrate de acţiune pentru asigurarea ordinii şi siguranţei în această perioadă.

După acest principiu, zilnic, peste 300 de poliţişti şi lucrători de la celelalte structure teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor din Brăila vor avea atribuţii, exclusiv, pe linia menţinerii ordinii şi siguranţei publice în municipiu şi judeţ.

De asemenea, s-au mai constituit colective comune cu celelalte structuri teritoriale, constând în echipe pentru intervenţie şi echipe de specialişti, care vor urmări, în special, verificarea, cercetarea şi soluţionarea, potrivit competenţelor, a evenimentelor, incidentelor şi a altor situaţii care au sau pot avea legătură cu campania electorală ori cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Principalele obiective urmărite de forţele de ordine publică în cadrul acestei misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale, atunci când se constată încălcări ale legii.

***

Reamintim că Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, derulează, la nivel naţional, în perioada 9 noiembrie-  9 decembrie 2012, campania „Tu decizi! Votează legal!”.

Această campanie are ca scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Pentru detalii privind acţiunile desfăşurate de structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, vizitaţi web-site-ul www.votlegal.mai.gov.ro.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite