Ultimatum: Profesorii brăileni se pregătesc de grevă generală. Ei cer banii tăiaţi în vară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi profesorii brăileni ameninţă cu greva generală. Cea mai mare nemulţumire este, după cum era de aşteptat, legată de majorarea salariilor.

Deja, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a dat un ultimatum Guvernului. Dacă în două luni de zile nu se aplică legea care le majorează salariile cu 33%, cadrele didactice intră în grevă generală.

Bani prin instanţă

"Principala noastră nemulţumire este legată de tăierea de salarii, neaplicarea acelor hotărâri judecătoreşti în baza cărora ne-am câştigat drepturile salariale. Banii câştigaţi prin hotărâre judecătorească trebuie să fie acordaţi eşalonat începând din 2012", ne-a declarat Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului Învăţământ Brăila.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă 113/2010, profesorii urmează să-şi primească banii câştigaţi în instanţă, eşalonat: 34% în 2012 şi câte 33% în 2013 şi 2014.
Sindicatele se tem însă că Guvernul nu vrea să le dea banii şi va continua să prelungească termenul până când angajaţii din Învăţământ îşi pot primi drepturile băneşti şi de aceea se pregătesc de mişcăro sociale.

S-a amânat deja

Plata acestor bani a fost amânată déjà o dată prin Ordonanţa 45/2010.
"Avem hotărâri irevocabile şi trebuie să găsim calea legală de a ataca aceste ordonanţe ale Guvernului. Pe data de 9 februarie ne vom întâlni la Bucureşti toate sindicatele şi vom vedea ce este de făcut. În funcţie de cum vor evolua lucrurile s-ar putea să ne întâlnim şi mai devreme", a mai spus Valeriu Partene.

Pe lângă majorarea salariilor, profesorii mai cer reîntoarcerea clasei a noua la liceu şi posibilitatea de a ieşi la pensie la 62 de ani în loc de 65.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite