Prelungire de ultim moment a termenului până la care Primăriile brăilene trebuie să-şi recepţioneze lucrările cofinanţate cu bani de la CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni brăileni au convocat o şedinţă extraordinară pentru a prelungi termenul pentru recepţia proiectelor realizate de primăriile din judeţ, cofinanţate cu bani de la bugetul judeţului. Astfel, a fost modificată o hotărâre mai veche, aprobată în luna martie, care stabilea că 15 decembrie este ultima zi în care regulamentul privind proiectele cofinanţate de CJ mai produce efecte.

Noul termen stabilit cu unanimitate de voturi pentru încheierea proiectelor realizate de unităţile administrativ teritoriale din judeţ pe acest an este 28 decembrie. Măsura a fost necesară deorece aproape toate Primăriile din judeţ nu au reuşit să îşi recepţioneze, din diferite motive, lucrările executate cu bani primiţi de la bugetul judeţului - reabilitări şcoli, grădiniţe, asfaltări etc -, aflându-se în situaţia de a fi obligaţi să returneze cofinanţările în valoare totală de 26 milioane de lei.

„Cu fiecare UAT în parte am încheiat un contract de asociere care expira pe 15 decembrie. Ca să putem continua finalizarea până în data de 28 decembrie trebuie să încheiem nişte acte adiţionale fără de care nu putem duce finanţarea până la capăt. Problemele au intervenit la majoritatea UAT-urilor care, din cauza procedurilor de achiziţii sau altor situaţii, s-au înghesuit cu lucrările spre final de an. Pentru recepţiile pe care trebuie să le facă invită membrii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, dar aceştia nu pot merge simultan în 7 - 8 locuri. Vizita noastră în teren se face ulterior recepţiei. Din cauza acestor situaţii suntem nevoiţi să modificăm data, ca să putem deconta lucrări executate deja”, a explicat vicepreşedintele CJ, Ionel Epureanu.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate cu 29 de voturi „pentru”. De la şedinţă au absentat motivat liberalii Florin Cîrligea, Alexandru Dănăilă, PMP-istul Ionel Adetu şi nemotivat George Turiac (ALDE).

Cititi si


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite