Patru suspiciuni de fraudare a concursului pentru desemnarea directorilor de şcoli la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul pentru desemnarea directorilor şi directorilor adjuncţi de şcoli din municipiu şi judeţ nu a decurs fără incidente la Brăila. Au fost semnalate patru situaţii în care CV-urile unor candidaţi au fost supraevaluate de comisiile de examen, astfel încât aceştia să fie avantajaţi la ocuparea postului.

Informaţii parvenite dinspre Inspectoratul Şcolar Judeţean indică faptul că astfel de situaţii s-au constatat la şcolile din localităţile Racoviţa şi Scorţaru Nou, dar şi la concursul organizat pentru postul de director al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Brăila şi al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă.

Conducerea Ispectoratului Şcolar Judeţean Brăila spune că a trimis, la solicitarea Ministerului Educaţiei, toate documentele şi înregistrările audio video şi că urmează să depună şi o plângere penală.

“Corpul de Control al ministrului ne-a solicitat să trimitem toate documentele relevante acolo unde s-au înregistrat diferenţe mari  de punctare a CV-ului candidaţilor. Noi am răspuns la toate solicitările şi în următoarele zile vom depune şi plângerea penală pentru că, aşa cum spune şi articolul 26 din metodologie, orice încălcare a legii să fie sesizată”, spune inspectorul general Cătălin Canciu. Acesta a evitat să nominalizeze deocamdată candidaţii care ar fi fost favorizaţi de comisiile de examinare.

Conform metodologiei, comisiile de concurs au fost formate dintr-un coordonator - reprezentant al inspectoratului şcolar judeţean; 4 membri propuşi de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ pentru care se organizează concurs: două cadre didactice titulare care au cel puţin gradul didactic II, de regulă membre ale Corpului naţional de experţi în management educaţional, şi doi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale care au cel puţin acelaşi nivel de studii cu al candidaţilor, în funcţie de modul de finanţare a unităţii; un secretar - un inspector şcolar/cadru didactic desemnat de inspectorat.

La şcolile din Municipiu au făcut parte din comisia de examen consilierii locali municipali. Excepţie fac Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, Şcoala Specială Tichileşti şi CJRAE care, fiind în subordinea Consiliului Judeţean, au avut în comisiile de evaluare consilieri judeţeni. În mediul rural au fost desemnaţi să facă parte din comisie consilieri locali comunali.

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite