Motive ciudate pentru care cuplurile aleg să divorţeze. Cum s-au despărţit doi români din dragoste pentru un animal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe divorţuri din România au la bază motive pe cât de ciudate pe atât de amuzante FOTO: arhivă
Multe divorţuri din România au la bază motive pe cât de ciudate pe atât de amuzante FOTO: arhivă

Divorţul este probabil unul dintre cele mai nefericite momente din viaţa unui cuplu. De comun acord sau doar prin intenţia doar a soţului sau a soţiei, cuplurile au întotdeauna motive de divorţ. Pe lângă cea comună, nepotrivire de caracter, există şi motive ciudate sau amuzante care duc două persoane în faţa unui judecător.

Până şi motivul „nepotrivire de caracter” este la un moment dat amuzant. Asta când acest motiv apare la persoane care au peste 30 de ani de căsnicie. Ori că nu vor să divulge motivul real al divorţului ori pentru că le este ruşine, cuplurile de peste 50 de ani merg în faţa judecătorului sau al notarului să spună că şi-au dat seama de faptul că nu se potrivesc. Amuzant, gândindu-ne că le-a trebuit 30 de ani de convieţuire pentru a ajunge la această concluzie.

Prea mult timp în faţa computerului

Computerul a devenit şi el motiv de divorţ. Faptul că unul din soţi îşi petrece foarte mult timp în faţa calculatorului, a devenit motiv pentru care o căsătorie se încheie. De cele mai multe ori, se întâmplă ca bărbatul să fie cel care neglijează soţia pentru că stă prea mult în faţa calculatorului privind filme de acţiune sau jucând jocuri gen Counter Strike.

„Profesia ne pune în faţa multor motive de divorţ, mai ales în ultimul timp. Recent, am avut un caz în care o tânără a ales să divorţeze pentru că soţul stătea foarte mult la calculator şi nu îi mai acorda atenţie. Astfel, motivul de divorţ spus în faţa judecătorului a fost timpul exagerat petrecut în faţa calculatorului la filme, neglijând artibuţiunile unui bărbat în casă”, a explicat avocatul George Caranica.

Iubirea faţă de animale poate duce la divorţ

Dacă pentru multe cupluri motivele de divorţ sunt extrem de serioase, precum violenţa, sunt şi cupluri care divorţează din cauza animalelor de companie. Unii bărbaţi s-au arătat geloşi pe atenţia pe care soţia o acordă câinelui, astfel că au ales să pună capăt căsniciei.

„Printre motive amuzante sau ciudate de divorţ, se numără, zic eu şi animalele de companie. Un bărbat a cerut judecătorului să îi desfacă mariajul de 10 ani pentru că soţia acorda mai multă atenţie căţeluşului pe care tocmai acesta i-l făcuse cadou soţiei. Iată că şi iubirea pentru animale mai duce câteodată la un divorţ”, a adăugat avocatul George Caranica.

Facebook, probă la divorţ

Avocaţii mai explică şi faptul că Facebook-ul, a devenit probă la divorţ. Astfel, tot mai multe persoane vin cu probe de infidelitate după ce unul din soţi scotoceşte în contul de socializare a partenerei/partenerului. Astfel probele infidelităţii constă în convorbirile de pe Facebook sau poze postate pe internet de un “binevoitor”.

“Am instrumentat un caz în care, soţia a primit pe Facebook, de la o altă doamnă, câteva poze cu soţul ei şi altă femeie, poze în care cei doi se ţineau de mână, se sărutau şi intrau într-un hotel. Atunci soţia a intrat pe contul soţului şi a descoperit şi mesaje compromiţătoare”, a mai explicat avocatul.

Din nefericire, cele mai multe divorţuri au la bază motive precum violenţa domestică. 

Citiţi şi 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite