Milionari în euro din trafic de persoane în scop sexual. Seduceau minore şi le forţau să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Opt persoane sunt acuzate că au racolat 35 de tinere şi adolescente prin metoda ”Loverboy”, pe care le-au obligat apoi să se prostitueze. Traficanţii de carne vie au obţinut trei milioane de euro din exploatarea sexuală a victimelor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a trimis în judecată opt persoane sub acuzaţiile de proxenetism, constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani.

Cei opt acuzaţi, fiind vorba de Jarcă Valentin, Cujbă Ştefan-Ionuţ, Mihai Lorinel, Braşoveanu Dănuţ, Tudoraşcu Adrian, Andrabulea Silviu-Gabriel, Tulea Gabriel Valentinc şi Apostu Iulian-Neculai, au fost mai întâi arestaţi preventiv, măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, pentru ca, pe 15 ianuarie, să fie plasaţi sub control judiciar.

Gruparea de proxeneţi era ridicată din centrul Devei în luna iunie 2019, unde membrii săi urmau să participe la o gală de kickboxing. Acţiunea fost organizată de poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT Galaţi. În aceeaşi zi, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare, fiind audiate 47 de persoane.

Anchetatorii aveau probe din care reieşea că membrii grupării infracţionale recrutau tinere prin metoda ”Loverboy”, pe care le obligau apoi să se prostitueze folosindu-se de ameninţări şi agresiuni fizice.

Conform DIICOT Galaţi, începând cu anul 2008, traficanţii de carne vie au racolat 35 de tinere şi minore din Galaţi, Vaslui, Brăila, Constanţa, Dîmboviţa, Timişoara şi Vâlcea, pe care le-au forţat apoi să practice prostituţia în Italia, Spania, Olanda, Germania şi Belgia.

Banii obţinuţi din prostituţie erau însuşiţi în cea mai mare parte de grupul infracţional, suma totală obţinută de aceştia fiind estimată de anchetatori la trei milioane de euro, bani pe care infractorii i-au folosit pentru a-şi cumpăra, pe numele lor sau a membrilor de familie, maşini de lux, apartamente, terenuri şi vile.

Pentru a strânge probele necesare destructurării grupării infracţionale, poliţiştii români au lucrat doi ani alături de poliţiştii din mai multe state europene.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Bărbat reţinut după ce a făcut avere de pe urma iubitelor. Le-a convins să se prostitueze în Austria şi Germania

Româncă acuzată de proxenetism în Germania. Reţeaua construită împreună cu doi bulgari

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite