Interlopul din Brăila acuzat de înjughierea a doi baschetbalişti americani, eliberat din arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia judecătorilor vine după ce o bună parte din probele administrate de procurori împotriva lui Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, au fost declarate nelegale, fiind înlăturate din procesul penal în care acesta este judecat pentru tentativă de omor, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea liniştii şi ordinii publice

Curtea de Apel Galaţi a hotărât definitiv, pe 19 iulie, să înlocuiască arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, un interlop din Brăila, măsura preventivă fiind valabilă până pe 17 august.

Pe perioada arestului la domiciliu, Dasaev nu are voie să părăsească locuinţa, este obligat să se prezinte în faţa instanţei şi a organelor judiciare ori de câte ori este chemat şi nu are voie să comunice, direct sau indirect, cu niciun alt inculpat din dosar, cu martorii sau cu persoanele vătămate. 

Un alt inculpat din dosar, Valentin Matei, a scăpat de controlul judiciar, măsura fiind revocată de către judecători. Decizia judecătorilor vine după ce, pe 2 iulie, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Galaţi a hotărât să înlăture numeroase probe obţinute în cursul urmării penale în dosarul interlopului brăilean Daniel Gabriel Husein, considerând că acestea nu au fost administrate legal.

Este vorba de zeci de declaraţii ale martorilor prezenţi la incidentul violent care a avut loc pe terasa ”The Music Pub” din Brăila, dar şi  transcrierile mai multor convorbiri telefonice, care nu pot fi folosite acum în procesul în care Dasaev este judecat pentru tentativă de omor, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Reamintim că Dasaev a fost pus sub acuzare în urma unui incident care a avut loc în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii de la terasa ”The Music Pub” din Brăila. Conflictul a fost unul spontan, în împrejurări care nu sunt încă foarte clare. Doi baschetbalişti au fost înjunghiaţi şi au ajuns la spital cu răni foarte grave, care le-au pus viaţa în pericol, intrând direct în sala de operaţie. Ulterior, au fost transferaţi la un spital din Bucureşti, unde au fost operaţi din nou.

Daniel Gabriel Husein a ajuns după gratii pe 17 septembrie 2018, după ce procurorii l-au acuzat că i-ar fi înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani legitimaţi atunci la clubul Cuza Sport Brăila. Dasaev spune că în acea seară se afla cu nepoata lui în localul amintit, iar bătaia ce a culminat cu înjunghierea americanilor ar fi avut loc după ce a mers la toaletă, unde s-ar fi întâlnit cu aceştia.

Zeci de martori au depus mărturie în legătură cu cele întâmplate în acea seară, însă acum declaraţiile lor nu mai pot fi folosite în procesul penal. Din dosar au fost înlăturate şi transcrierile mai multor convorbiri telefonice, deoarece procurorul de caz a uitat să le certifice pentru conformitate.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite