În preajma începerii anului şcolar, poliţiştii verifică microbuzele de transport şcolar. Ce condiţii trebuie să îndeplinească şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii brăileni vor demara în următoarele zile o serie de verificări care îi vizează pe şoferii microbuzelor de transport şcolar, dar şi starea tehnică a mijloacelor de transport.

Poliţiştii brăileni vor verifica în următoarea perioadă deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul de către şoferii autovehiculelor de transport şcolar, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

”De asemenea, se va pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule. Nu în ultimul rând, poliţiştii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităţilor de învăţământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. În situaţia în care vor fi constatate nereguli, poliţiştii vor aduce la cunoştinţa administratorului drumului public şi vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgenţă”, a declarat subinspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţiştii brăileni vor continua seria verificărilor şi după debutul şcolii, astfel încât să asigure condiţii de siguranţă atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţi şi profesori.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite