FOTO Un subofiţer din cadrul Penitenciarului Brăila a plonjat cu maşina de pe un pod. Bărbatul a ajuns la spital în stare foarte gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina a plonjat pe malul râului Buzău  FOTO Florentin Coman
Maşina a plonjat pe malul râului Buzău  FOTO Florentin Coman

Un angajat al Penitenciarului Brăila a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce, miercuri, în jurul orei 15.30, a plonjat cu maşina de pe un pod de lângă localitatea brăileană Latinu. Subofiţerul s-a angajat într-o depăşire riscantă, fiind pe punctul de a izbi frontal o maşină de pe contrasens. El şi-a continuat cursa şi, la câteva sute de metri distanţă, a scăpat volanul de sub control şi „zburat” zeci de metri în aer de pe pod.

Subofiţerul Ionel Muşat, în vârstă de 50 de ani, circula dinspre Focşani spre Brăila. Între localităţile Măxineni şi Latinu, acesta a intrat în depăşire, fără să aprecieze corect distanţa faţă de ceilalţi participanţi la trafic, moment în care s-a declanşat un fatidic şir al evenimentelor. Băcăuanul Claudiu Iosub, care circula regulamentar pe sensul opus, a reuşit, printr-un reflex de ultimă clipă, să evite impactul.

"Norocul meu a fost că l-am observat la timp şi am tras cât am putut de mult pe dreapta. În felul acesta nu m-a lovit frontal ci doar mi-a atins oglinda de pe partea stângă şi s-a hârjâit de portieră. Oglinda s-a spart, iar ciuburile m-au tăiat la mână, fiindcă aveam geamul deschis. Dacă mă izbea frontal era nenorocire mare, la ce viteză avea. Cred că circula cu peste 120 kilometri la oră", a relatat Iosub. În maşina acestuia se mai aflau doi adulţi şi un copil. Cu toţii tras o sperietură soră cu moartea.

Băcăuanul s-a întors din drum pentru a solicita de la şoferul vinovat asigurarea RCA, ca să-şi poată repara autoturismul avariat. Până să îl ajungă el din urmă, însă, şoferul brăilean, care îşi continuase cursa nebunească spre Brăila, deja pierduse controlul maşinii, care a deviat de pe şosea exact în dreptul podului de la intrarea în localitatea Latiu. Autoturismul a plonjat de pe pe malul râului Buzău. Cel mai probabil, subofiţerul Ionel Muşat nu purta centură de siguranţă, motiv pentru care a fost aruncat din maşină.

În momentul în care au ajuns la faţa locului cei câţiva săteni din Latinu care observaseră ciudata cascadorie, şoferul se afla prins sub autoturism. Oamenii şi-au unit forţele şi au răsturnat vehiculul , pentru a-l elibera. La scurt timp, victima accidentului a fost preluată de o Ambulanţă şi transportată la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila. Medicii s-au declarat rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

În urmă cu şase ani, subofiţerul Ionel Muşat a mai fost implicat într-un accident rutier, consumat pe raza municipiului Brăila, după ce a urcat băut la volan. Victimă a fost o femeie de 35 de ani însărcinată în luna a opta, dar şi fiul acesteia, de 8 ani, care au fost răniţi uşor.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite