FOTO Micuţii internaţi în Spitalul Judeţean din Brăila au primit în dar un nou spaţiu de recreere şi de joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiul a fost amenajat cu contribuţia financiară şi cu munca voluntară a  preotului  şi credincioşilor de la Capela „Sfântul Spiridon” din incinta spitalului brăilean. Au ajutat, tot ca voluntari, şi o serie de elevi de la Liceul Pedagogic din Brăila.


Pe 3 decembrie 2019 o delegaţie a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, împreună cu preoţi din municipiul Brăila, au inaugurat un spaţiu de recreere şi de joacă pentru copiii internaţi în secţia de Chirurgie Infantilă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Pavilion B, din municipiul Brăila.

GALERIE FOTO

La eveniment au fost prezenţi preoţi, cadre medicale, copii şi părinţi ai micuţilor aflaţi la tratament în această unitate medicală, ocazie cu care a avut loc slujba de binecuvântare a acestui spaţiu dedicat exclusiv copiilor internaţi în spital.

După slujbă, preoţii prezenţi i-au vizitat pe copiii internaţi şi le-au oferit cu mare bucurie iconiţe, cărţi de rugăciune şi alte daruri, transmiţându-le în acelaşi timp binecuvântarea Arhiepiscopului Casian al Dunării de Jos.

„În preajma sărbătorii Sfântului Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, preotul slujitor de la capela „Sf. Spiridon” a acestui spital, împreună cu conducerea acestei instituţii au dorit să facă un cadou copiilor internaţi aici prin oferirea un spaţiu conceput special pentru ei”, ne-a spus preotul Rareş Bucur de la biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Astfel, încăperea dedicată copiilor a fost amenajată prin implicarea şi efortul financiar al capelei ”Sfântul Spiridon” din incinta Spitalului Judeţean, cu sprijinul unor tineri voluntari care au dorit să se implice în crearea unui cadru prietenos care să aducă zâmbete şi bucurie copiilor internaţi. Suma alocată de capelă pentru acest proiect a fost de 10.000 de lei.

După igienizarea spaţiului conform normelor sanitare, aplicarea unui covor antibacterian, zugrăvirea pereţilor şi aplicarea de tapet corespunzător, acesta a fost dotat cu mese şi scaune adecvate, jocuri pentru copii, table pentru scris cu creta şi carioca, televizor şi DVD player şi o mini-bibliotecă cu cărţi speciale pentru cei mici.

Pentru a crea o atmosfera de poveste şi de basm plină de culoare, o echipă de şase elevi voluntari de la Liceul Pedagogic ”D. P. Perpessicius” din Brăila au pictat pereţii acestui spaţiu în culori cât mai vii cu eroii copilăriei şi frumuseţi ale naturii.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite