FOTO Ceremonial cu depuneri de coroane şi pas de defilare dedicat triplei semnificaţii a zilei de 9 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile brăilene au serbat tripla semnificaţie a zilei de 9 mai, printr-un ceremonial militar şi religios desfăşurat, ca de obicei, în perimetrul dedicat eroilor căzuţi pentru patrie, din incinta cimitirului „Sf. Constantin”.

Pe 9 mai se celebrează Ziua Proclamării Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Împotriva Fascismului şi Ziua Europei. La ceremonia organizată cu această ocazie au fost prezenţi politicienii din fruntea municipiului şi judeţului, comandanţii unităţilor militare şi alţi ofiţeri de rang înalt, veterani de război, politicieni şi copii de vârstă preşcolară.

Manifestările au debutat cu intonarea imnului de stat şi salutul Drapelului de luptă. A urmat un serviciu religios oficiat de soborul de preoţi şi discursurile oficiale rostite de prefectul Vasilica Vîlcu şi comandantul garnizoanei, colonelul Gheorghe Soare.

După cuvântările celor doi, s-au depus coroane de flori la osuarul soldaţilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial, de către reprezentanţii instituţiilor civile şi militare, dar şi de reprezentanţi ai partidelor politice şi un grup de veterani. Ceremonialul s-a încheiat cu o defilare militară, pe ritmul unui marş cântat de fanfara garnizoanei.

Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, însoţit de deputatul Marian Dragomir şi un consilier local, a depus o coroană de flori şi la monumentul soldaţilor sovietici, aflat tot în incinta cimitirului „Sf. Constantin”.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite