Felicitări inedite de la poliţiştii brăileni cu mesajul: "Alege viaţa! Cei dragi te aşteaptă acasă de Sărbători!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii îi avertizează pe şoferi că alcoolul ucie chiar şi visele. FOTO: Adevărul
Poliţiştii îi avertizează pe şoferi că alcoolul ucie chiar şi visele. FOTO: Adevărul

În perioada 17-28 decembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila desfăşoară activităţi de prevenire a accidentelor rutiere în cadrul Campaniei „Fii responsabil de sărbători!”. Cu acest prilej, poliţiştii împart felicitări cu mesajul "Alege viaţa!".

Iniţiativa Serviciului Rutier de a organiza şi în acest sfârşit de an acţiuni de informare şi responsabilizare a participanţilor la trafic în sensul respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice este determinată de specificul acestei perioade, în care efervescenţa vieţii cotidiene se împleteşte cu dorinţa fiecăruia dintre noi de a petrece sărbătorile alături de cei dragi.

Sărbătorile de iarnă înseamnă multă agitaţie: goana după cadouri, după bunătăţi pentru întâlnirile festive etc. Încărcaţi de sacose sau încercând să economisească timp sau, pur şi simplu, din ignoranţă, unii pietoni aleg să treacă strada pe oriunde, fără să conştientizeze pericolul la care se expun. 

"Exceptând indisciplina în trafic şi riscul de a fi accidentaţi, fiecare participant la trafic ar trebui să ştie că modul său de conduită este un exemplu pentru ceilalţi şi, în special, pentru generaţiile tinere, care îşi însuşesc cu mare uşurinţă modelele de comportament ale adulţilor, mai bune sau mai puţin bune", susţine agent principal Marius Bunea.

Activităţile desfăşurate astăzi de poliţiştii de la Biroul Rutier şi de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, în municipiul Brăila, pe tronsonul Calea Călăraşilor, între Bariera Călăraşilor şi P-ţa Independenţei şi pe Şoseaua Buzăului, au fost adresate preponderent pietonilor. Poliţiştii le-au atras atenţia acestora să respecte permanent, cu stricteţe, regulile de circulaţie pe drumurile publice, pentru a evita atât suferinţa fizică, cât şi pagubele materiale produse într-o clipă de neatenţie în momentul traversării străzii. 

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi. Petrecerile, reuniunile de familie sau cu prietenii se vor ţine lanţ. Şi cel mai probabil că, de la nicio masă mai mult sau mai puţin îmbelşugată, nu va lipsi alcoolul. Chiar dacă unii îl consideră un fel de suflet al petrecerilor, alcoolul se poate transforma într-un duşman de temut. Există şi oameni care cred că o cantitate redusă de alcool este chiar indicată de medic. Adevărul este că alcoolul nu este nici aliment, nici util şi nici necesar organismului.

"Chiar este considerat un drog, deoarece generează toleranţă şi dependenţă. Cu toate relele, alcoolul rămâne un pretext fie pentru socializare, fie pentru crearea unei bune dispoziţii (care, de fapt, este consecinţa autosugestiei)", se arată într-o notă a Poliţiei brăilene. 

Poliţiştii au încercat să-i responsabilizeze pe şoferii întâlniţi în trafic, pe DE 584, astfel încât aceştia să nu consume alcool înainte de a se urca la volan, pentru a nu-şi pune în pericol propria viaţă şi nici pe a celorlalţi participanţi la trafic. Conducătorii auto au fost sfătuiţi să nu conducă autovehicule, dacă au consumat alcool, chiar dacă este vorba de o cantitate foarte mică, deoarece alcoolul afectează buna funcţionare a sistemului nervos central, reduce coordonarea mişcărilor, diminuează atenţia şi capacitatea de concentrare, ca să nu mai vorbim de alterarea stărilor emoţionale şi a dispoziţiei afective.

Ambele categorii de participanţi la trafic au primit pliante tip felicitare, cu mesaj preventiv, materialele fiind realizate prin grija Serviciului Rutier, cu sprijinul Promenada Mall Brăila. 

Activităţi similare vor fi desfăşurate şi în perioada imediat următoare, în municipiul şi judeţul Brăila, precum şi în centrul comercial Promenada Mall.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite