Cum justifică autorităţile brăilene faptul că nu intervin eficient în situaţiile când intersecţiile din oraş sunt blocate de maşini oprite necorespunzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autospeciala Braicar nu mai este folosită pentru ridicarea maşinilor de pe domeniul public   FOTO Florentin Coman
Autospeciala Braicar nu mai este folosită pentru ridicarea maşinilor de pe domeniul public   FOTO Florentin Coman

Incidentul petrecut săptămâna trecută, când o Dacie veche a rămas două zile şi două nopţi de-a curmezişul unei intersecţii, după ce o roată i-a căzut în mers, a demonstrat slaba capacitate de intervenţie a autorităţilor brăilene. Practic, acestea au recunoscut că în astfel de situaţii nu au cum să acţioneze pentru deblocarea arterelor rutiere.

„Nu mai avem posibilitatea legală de a ridica maşinile pe platformă. Dacă nu s-ar fi schimbat legea, în 2015, am fi chemat platforma de la «Braicar» şi am fi mutat Dacia respectivă în doar câteva minute", spune Ciurea Seny, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale Brăila. 

Primăria Brăila a înfiinţat, în urmă cu doi ani, un serviciu specializat în ridicarea maşinilor parcate ilegal sau expuse la vânzare pe domeniul public, în locuri neautorizate. Respectivul serviciu funcţiona în cadrul societăţii de transport a municipalităţii, "Braicar" SA, care şi-a achiziţionat în acest scop o autospecială cu platformă, de pe piaţa second-hand, care a costat, la vremea respectivă, 176.000 lei (1,76 miliarde de lei vechi n.n.).

Serviciul respectiv a funcţionat, însă, mai puţin de un an, deoarece în luna iulie 2015, activitatea de ridicare a maşinilor a fost declarată neconstituţională, printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar colaborarea pe această linie dintre Poliţia Locală şi "Braicar" a trebuit să înceteze.

În prezent, autospeciala cu platformă achiziţionată în urmă cu doi ani mai este folosită doar ocazional de "Braicar", însă nu pentru ridicarea maşinilor şoferilor certaţi cu legea, ci doar în activităţi interne ale societăţii.

"O folosim ca maşină de intervenţie în activităţile noastre curente. În special iarna avem nevoie de ea", spune Cornel Săndulescu, directorul "Braicar" SA.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite