Cinci vulpi moarte, abandonate lângă un loc de joacă din cartierul brăilean Viziru. Până să ajungă autorităţile veterinare la faţa locului, cadavrele au dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci vulpi moarte au putut fi văzute, sâmbătă dimineaţă, în curtea unei spălătorii auto din cartierul brăilean Viziru, în zona fostei fabrici de covoare a Brăilei. Animalele moarte zăceau în apropierea unui loc de joacă pentru copii. Locatarii blocurilor din jur au dat alarma, temându-se că vulpile ar putea fi purtătoare de rabie.

O echipă a Direcţiei Sanitar Veterinare Brăila s-a deplasat la faţa locului, în jurul orei 16.00, pentru a prelua cadavrele, în vederea efectuării unor analize pentru a stabili cu exactitate cauza decesului. Din păcate, când au ajuns la locul indicat, cei de la DSV au constatat că vulpile moarte nu mai sunt acolo.

”Intenţionam facem analize contra rabilie, dar nu am mai găsit animalele moarte. Se vede că au fost aici, sunt urme de sânge pe zăpadă, dar cadavrele lipsesc. E de competenţa Poliţiei să afle în ce circumstanţe au dispărut acestea şi cine le-a adus aici de fapt”, ne-a declarat Gicu Drăgan, directorul DSV Brăila.

Cert este că vulpile moarte nu au fost ridicate de Serviciul de Ecarisaj din cadrul Primăriei Brăila. ”Nu s-a primit nicio solicitare în acest sens. Oricum, înainte de a prelua cadavrele ar fi trebuit anunţate autorităţile veterinare, aceasta este procedura”, precizează viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite