Ce înseamnă vot legal şi de ce?! Campania MAI "Tu decizi! Votează legal!", pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au împarţit pliante informative. FOTO: Arhivă
Poliţiştii au împarţit pliante informative. FOTO: Arhivă

Poliţişti de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi de la Biroul Proximitate Brăila, constituiţi în trei echipe, s-au întâlnit cu cetăţenii din două cartiere de locuinţe ale municipiului.

Continuând activităţile de informare şi conştientizare,  fiind diseminate aproximativ 1.300 de materiale informativ-preventive, în cadrul Campaniei de responsabilizare „Tu decizi! Votează legal!”.

Activităţi ale Centrului Judeţean de Comunicare s-au desfăşurat şi în Gara C.F. Brăila, unde au fost postate afişele campaniei şi, cu sprijinul reprezentanţilor Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători, au fost diseminate la ghişee peste 300 de pliante cetăţenilor care cumpărau tichete de călătorie.  

De asemenea, cu acordul directorului unei societăţi pentru transport public de persoane din Brăila, au fost expuse afişele campaniei, în peste 100 de autobuze şi microbuze, care efectuează curse atât în municipiu, cât şi în judeţ.

Acţiunile de informare organizate de structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor vor continua şi în această săptămână în judeţul Brăila.

Reamintim că potrivit Legii nr.35/2008, dreptul de vot se exercită de cetăţenii români, care au împlinit 18 ani sau împlinesc această vârstă în data de 9 decembrie a.c., pe baza actului de identitate. 

Prin act de identitate se înţelege:

a) în cazul cetăţenilor români care au domiciliul în ţară: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate;

b) în cazul cetăţenilor români care au domiciliul în străinătate: paşaportul simplu cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate;

c) în cazul cetăţenilor români care au reşedinţa în străinătate: paşaportul simplu sau, dacă se găsesc pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, şi cartea de identitate, însoţite de orice alt document emis de autorităţile străine care dovedeşte reşedinţa în străinătate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite