Bunicul care şi-a legat nepotul cu lanţul ca să nu se mai drogheze şi să nu mai fure a fost eliberat condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Bărbatul de 64 de ani a executat doar opt luni de închisoare din pedeapsa de 2 ani şi 8 luni la care a fost condamnat. Acesta era supărat pentru că nepotul său se droga, fura şi lipsea noaptea de acasă, iar ca să îl ”reduce”, l-a legat cu un lanţ de un picior într-o cameră a casei unde locuia.

Judecătoria Brăila a decis eliberarea condiţionată a lui Constantin Pleşcan, un bărbat de 64 de ani, condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal.  Brăileanul a stat după gratii doar 8 luni.

Potrivit anchetatorilor, în luna august 2020, bărbatul a decis să îşi lege cu un lanţ propriul nepot, în vârstă de 15 ani, pentru a-l împiedica să plece din casa unde locuia.

Băiatul fusese trimis la bunicul său de tatăl care locuieşte în Franţa, însă odată ajuns la Brăila, acesta a început să se drogheze şi să fure. Sătul de problemele create de nepot, bărbatul de 64 de ani a decis să ia măsuri drastice împotriva acestuia.

L-a legat cu un lanţ din fier de un picior, cu lacăt, de peretele camerei în care adolescentul dormea. Timp de două zile, bunicul i-a adus mâncare, apă, ţigări şi ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori, îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, însă doar când era acasă.

A scăpat sunând la 112

„În luna august 2020, persoana vătămată obişnuia să plece de acasă, în cartier, cu prieteni de-ai săi, petrecând timpul cu aceştia, fumând marijuana şi etnobotanice, lipsind nopţile de acasă. Astfel că, în data de 13 august 2020, bunicul său, P.C., în grija căruia se afla de circa o lună de zile, de când revenise de la tatăl său din Franţa, a luat hotărârea de a-l lega cu lanţul din fier de piciorul stâng, cu lacăt, de peretele camerei în care minorul dormea, stând aşa legat prima dată timp de două zile, timp  în care bunicul îi aducea de mâncare, apă, ţigări şi ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acasă”, a menţionat procurorul de caz în rechizitoriu.

Pe 16 august 2020, băiatul a găsit un topor lângă uşa de la intrarea în curte şi a reuşit să îşi taie lanţul de la picior şi să scape. A fost adus acasă după câteva zile de către doi tineri, iar bunicul său l-a legat din nou cu un alt lanţ, în aceeaşi modalitate, în aceeaşi încăpere a casei.

După alte patru zile de ”arest la domiciliu”, adolescentul a găsit un telefon mobil al unui unchi şi a sunat la 112. Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au eliberat pe băiat.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O familie de români a sechestrat timp de 10 ani un bătrân din Italia ca să îi fure pensia. Ce au făcut cu banii

Fetiţă de 13 ani, jefuită şi violată de trei băcăuani. Ulterior, agresorii au forţat-o să se prostitueze

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite